Начало Полезно TikTok има първо биткойн видео като собственик стартира DLT начинание
Обратно

Крипто валути

TikTok има първо биткойн видео като собственик стартира DLT начинание

Приложението за споделяне на кратки видеоклипове TikTok е записало първото си видео, свързано с Bitcoin (BTC), тъй като според собственика на компанията стартира начинание за блокчейн.

Публикувано от профила в TikTok The Wolf of Bitcoins, видеото изобразява стая в къща, очевидно оборудвана с десетки хардуерни единици за добив на криптовалута. Видеото показва кратък надпис: „Ето защо цените на GPU се покачиха“ и има редица маркери, свързани с Bitcoin като „Биткойн“, „Що е то Биткойн“ и „Биткойн копаене“.

По време на това писане TikTok е натрупал 1,2 милиона гледания и над 109 000 харесвания в платформата.

Крипто предприемачът Томас Шулц издаде видеото в TikTok в туитър на 14 декември, като описа видеото като „първият известен биткойн TikTok.“ Шулц поясни, че той не е този, който е направил това видео, като отбелязва, че това е първият път когато биткойн се появи в емисията си TikTok.

Сцената на биткойн на TikTok идва по петите на собственика на компанията, който, както се твърди, стартира съвместно блокчейн начинание с държавната китайска медийна група и оператора ThePaper.cn Shanghai Dongfang Newspaper. Както съобщава Cointelegraph на 14 декември, базираният в Пекин собственик на TikTok ByteDance стартира начинанието с китайския партньор в китайската провинция Шандонг на 10 декември и според съобщенията притежава 49% дял в проекта.

Както бе съобщено, TikTok има 500 милиона активни потребители месечно и е третото най-изтеглено приложение в Apple App Store в Съединените щати към момента на писането. Кратката емисия за видеоклипове на приложението се управлява от целенасочен AI за прогнозиране и предоставяне на съдържание, което потребителят вероятно ще предпочете.

Някои коментатори критикуват подхода на TikTok да реши кои видеоклипове да се показват на потребителите досега. В публикация в блога през 2018 г. Конни Чан, партньор на дружеството за рисков капитал Андреесен Хоровиц, твърди, че TikTok „напълно контролира това, което виждат потребителите“, използвайки AI. Тя написа:

„Платформата може да реши да показва видеоклипове, които са оптимистични, смешни и / или полезни - всъщност цялата вибрация на платформата е до голяма степен под контрола на TikTok, защото те, а не потребителите, решават кои видеоклипове да се показват. Дори ако потребителят се абонира за създател, няма гаранция, че той / тя ще вижда всички видеоклипове на създателя. “

/cointelegraph.com/

2019-12-18

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути