Начало Полезно Мъж използва електричеството на телевизионно студио за да копае етериум
Обратно

Крипто валути

Мъж използва електричеството на телевизионно студио за да копае етериум

Неочакван победител се появи в една от най-причудливите криптовалутни истории на годината - една история с обрат!

Историята, както се съобщава от медията Xataka, започва в студията на местната телевизионна станция в Андалусия, Испания, наречена Canal Málaga.

Инженерите на Canal Málaga изпитват прекъсвания и недостиг на електроенергия още през 2017 г. - и имат проблеми с идентифицирането на проблема.

Те се обаждали на независим консултант по електроенергия, за да разгледат оборудването им, но проблемите продължили. В крайна сметка решили да се обадят в полицията, чийто отдел за киберпрестъпления решили да разгледат ограничена зона, посветена на въпросите на електрозахранването.

Там те открили оборудване, за което инженерите са казали, че са стабилизатори на мощността. Консултантът по електроенергия настоявал това оборудване никога да не се изключва - и също така трябва да бъде оставено.

При по-внимателна проверка обаче полицейските служители открили, че тези „стабилизатори“ всъщност са минни платформи. Те открили, че използват електроенергията на Canal Málaga, финансирана от данъкоплатците, за добив на Ethereum (ETH).

Полицията разгледала кадри за видеонаблюдение и видяла, че консултантът по електричество е извършил общо 53 посещения на тези устройства и наистина ги използвал за извличане на ETН.

Те повдигнали обвинения срещу мъжа през февруари. И делото в крайна сметка беше изправено пред съд, който го призна за виновен в кражбата на ток от станцията.

Съдът разпоредил на мъжа да изплати 3000 евро, повече от половината от които ще бъдат изплатени на телевизионния канал, за да покрие сметките си за ток, а останалата част за глобите пред съда.

Обратът? Миньорската платформа на телевизионната станция на консултанта му натрупала 4 846 евро - оставяйки го със страхотна печалба от 1846 евро.

/cryptonews.com/

2019-12-16

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути