Начало Полезно Холандия планира да наказва крипто измамници с до 6 години затвор
Обратно

Крипто валути

Холандия планира да наказва крипто измамници с до 6 години затвор

Холандия планира да въведе по-строги санкции за измами, свързани с банкови приложения и криптовалути.

Предложеното ново законодателство от Министерството на правосъдието и сигурността на страната има за цел да приведе санкциите за измама, използвайки тези по-нови методи на плащане, с тези за престъпления, включващи по-традиционни плащания като кредитни карти.

За престъпление с карти вече има максимум шест години затвор, докато в момента наказанието е от една до четири години за приложения и криптовалути, съобщава NL Times в сряда.

Освен приложенията за криптовалута и разплащания, в доклада са посочени и приложения за споделяне на сметки като Tikkie, които подлежат на планирания законопроект, по който в момента работи министърът на правосъдието Фердинанд Грапърхаус.

 Законодателството се основава на директивата на ЕС за борба с изпирането на пари, според друг доклад на NOS.

Според съобщенията на Grapperhaus, измамите чрез тези по-нови методи на плащане са все по-често срещани и могат да бъдат насочени към голям брой хора. Министърът заяви, че се надява въвеждането на по-строги наказания да действа като възпиращо средство.

Новият режим на осъждане ще се прилага и за престъпления като фалшифициране на данни за плащания, притежаване или продажба на фалшифицирани данни, фалшифициране на кредитни карти и фишинг схеми, съобщи NL Times.

/coindesk.com/

2019-12-12

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути