Начало Полезно Бразилците направиха 2,5 милиона крипто транзакции само за 8 седмици
Обратно

Крипто валути

Бразилците направиха 2,5 милиона крипто транзакции само за 8 седмици

Процентът на използване на криптовалута продължава да расте в Бразилия, въпреки неотдавнашното въвеждане на данъчни закони, които изискват търговците и инвеститорите да декларират своите транзакции с биткойн и алткойн.

Според медия G1, бразилският данъчен орган Receita Federal (Министерството на федералните приходи) публикува данни за криптовалутни данъчни декларации за периода август до септември 2019 г.

През август, първия месец от влизането в сила на новите закони за данъчните декларации на Receita, властта заяви, че в страната са направени 1,5 милиона крипто транзакции, като през септември са направени малко под 1 милион транзакции.

Receita Federal казва, че транзакциите представляват сделки на стойност 3,3 милиарда щатски долара през двумесечния период.

Медията добавя, че отделни изчисления от ABCripto показват, че сега бразилците правят около 3 милиона долара крипто транзакции на ден.

Миналия месец Бразилия и други страни от БРИКС обсъдиха създаването на съвместен проект за криптовалута от пет държави за трансгранични плащания.

През последните години все по-голям брой търговци в страната започват да приемат криптовалута, а редица международни криптовалутни компании са насочени към латиноамериканската нация с плановете си за разширяване през последните месеци.

/cryptonews.com/

2019-12-10

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути