Начало Полезно Футболният клуб Ювентус пуска блокчейн токени за гласуване на фенове
Обратно

Крипто валути

Футболният клуб Ювентус пуска блокчейн токени за гласуване на фенове

Италианският професионален футболен клуб "Ювентус" пусна свой собствен токен, за да даде възможност на феновете да участват в гласуване и анкети.

След дългогодишна разработка, марката на Ювентус вече е достъпна в Socios.com, токенизирана платформа за гласуване на фенове, според съобщение от 2 декември.

Първоначалната цена на токена е 2 евро (2,22 долара) на токен, докато ограниченото количество безплатни токени ще бъде достъпно чрез функцията за допълнителна реалност на приложението Socios.com „Токен лов“.

Феновете, които притежават символа, ще могат да гласуват в редица решения, свързани с клуба, като първото от тях ще определи песента на клуба за това, когато той вкара гол.

Спорт, обгръщащ крипто света

Първоначално клубът планираше да пусне токена през първото тримесечие на 2019 г. Решението за разработване на токен последва подобна инициатива на Пари Сен Жермен (ПСЖ). Партньорството на PSG със Socios.com също така позволява на феновете да гласуват, а също така предоставя VIP статус и / или награди на притежателите.

Спортните отбори по целия свят активно са приели маркови токени, за да подобрят взаимодействието със своите фенове. В средата на октомври баскетболният екип на Sacramento Kings NBA си партнира с CryptoKaiju, за да пусне крипто-колекционерски материали, подкрепени от незамърсяващи токени.

Германският ФК "Байерн Мюнхен" е най-новият футболен клуб, който обявява стоки, базирани на блокчейн стоки за феновете, чрез партньорство със Stryking Entertainment за производство на цифрови колекционери на своите играчи. Както бе съобщено, се очаква повече клубове да се присъединят към Stryking като лицензиращи партньори за системата.

/cointelegraph.com/

2019-12-04

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути