Начало Полезно Китай е регистрирал 60% от световните Блокчейн патенти – Доклад
Обратно

Крипто валути

Китай е регистрирал 60% от световните Блокчейн патенти – Доклад

Китайски компании и правителствени организации регистрираха потресаващите 7 600 заявки за патент, свързани с блокчейн между 2009 и 2018 г., като единственият гигант за електронна търговия Alibaba регистрира 512 патента, според японски изследователи.

Nikkei съобщава, че за японската изследователска компания Astamuse заявленията на китайските страни за патент представляват 60% от общата 2009-2018 година.

Южна Корея се класира на второ място за същия период с регистрирани около 1150 патента. Японските фирми и агенции са подали по-малко от 380 заявления.

Lee Jong-cheol, бизнес консултант по блокчейн със седалище в Сеул, каза за Cryptonews.com,

„Не е ли иронично, че две държави с толкова строги регулации за блокчейн и криптовалута - Южна Корея и Китай, изглежда, са водещи в проучването на блокчейн? Чудя се какво правят Сеул и Пекин от всичко това. Може би те виждат това като валидиране на техните политики? “

Европейските и американските компании обаче изобщо не са извън технологичната надпревара в блокчейн - същият медиен източник съобщава, че базираната във Великобритания фирма nChain, свързана с един от основните подкрепящи компании на Bitcoin SV, Крейг Райт, е регистрирала 468 патента, а американския IBM е подал 248 заявления.

Позовавайки се на патентни юристи, медиите също така посочват, че някои заявки за патент могат да доведат до блокиране на напредъка за определени фирми, което да доведе до правни пречки. Компаниите могат също така да видят регистрирането на патенти на блокчшейн като бизнес възможност - и биха се стремили да принудят компаниите да плащат възнаграждения за приемане на решения, които използват патентовани технологични иновации.

Както бе съобщено, китайският президент Си Дзинпин призова да се ускори развитието на блокчейн технологията в Китай поради значението му "в новия кръг на технологичните иновации и индустриалната трансформация" на страната.

/cryptonews.com/

2019-11-24

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути