Начало Полезно Черният петък на Биткойн затваря завинаги, тъй като основателят каза - „Мисията“ завършена
Обратно

Крипто валути

Черният петък на Биткойн затваря завинаги, тъй като основателят каза - „Мисията“ завършена

Създателят на едно от най-известните биткойн събития (BTC) потвърди, че вече няма да се състои, тъй като изпълни своята „първоначална мисия“.

В изявление на официалния уебсайт на Биткойн Черен петък, Джон Холквист заяви, че се е „влюбил“ в идеята да използва BTC за потребителски плащания.

Holmquist: Bitcoin е „инвестиция и нов финансов инструмент“

Той заяви, че биткойнът е инвестиционен и финансов инструмент, а простите плащания трябва да се оставят на алткойни като Bitcoin Cash (BCH).

„Реших да не продължа да провеждам събитието Биткойн Черен петък“. След 7 години и 6 успешни събития се влюбих в използването на биткойни като средство за разплащане на потребителите “, пише той.

„Въпреки че съществуват други алтернативи като BCH, мисля, че основният случай на използване на биткойн е и остава форма на инвестиция и като нов финансов инструмент.“

„Мисия изпълнена“ за Черен петък

Решението идва, тъй като през 2019 г. е Черният петък, когато BTC / USD търгува с това, което мнозина смятат за значителна отстъпка. През изминалата седмица биткойн отпусна 20%, възстановявайки се в кръг малко над $ 7,100.

Според него BCH, нямаше дългосрочна инвестиционна цел и е специално проектиран да бъде изразходван. Такъв случай на използване предполага, че активи като BCH нямат същите качества на твърдите пари като Биткойн, което ги прави по-сходни с „лесните“ пари - включително фиатната валута.

В заключение той смята, че събитието с черен петък на Биткойн като цяло е прокарало своя ход:

„Мисля, че първоначалната мисия, която този сайт имаше, е преизпълнена.“

Биткойн бизнесите продължават да предлагат отстъпки на Черен петък. Сред тях са отстъпки за такси за търговия от борса Binance, както и 30% отстъпка за хардуерни портфейли от Ledger.

/cointelegraph.com/

2019-11-26

 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути