Начало Полезно Сингапур предлага да се разреши търговия с Биткойн и Етериум през одобрени борси
Обратно

Крипто валути

Сингапур предлага да се разреши търговия с Биткойн и Етериум през одобрени борси

Паричната власт на Сингапур (MAS), централната банка на държавата, скоро може да позволи да се търгуват деривати, базирани на криптовалута, на регулирани платформи.

MAS публикува консултативен документ в сряда, като се стреми да даде зелена светлина на това, което нарича „деривати на платежни символи“ за включване в списъка и търговия на „одобрени борси“ в страната съгласно Закона за ценните книжа и фючърсите (ДФЗ).

Предложението идва като отговор на искането от международни институционални инвеститори за регулирани продукти, за да могат да хеджират излагането си на платежни символи като биткойн (BTC) и етер (ETH), посочва агенцията.

Сега Сингапур има четири одобрени борси, а именно Азиатско-Тихоокеанската борса, ICE Futures Сингапур, Сингапур Exchange Trading Derivatives Trading и Singapore Exchange Securities Trading Limited, според MAS.

Токените за плащания като биткойн и етер понастоящем не са категоризирани като основни активи за деривативен продукт под надзора на ДФЗ. Въпреки това, MAS заяви, че е получила искания да постави такива активи в рамките на своята регулаторна компетентност, за да могат те да бъдат включени в одобрените места.

Този ход идва само няколко дни след новинарския доклад, че Bakkt, биткойн фючърсният пазар, лансиран от собственика на Нюйоркската фондова борса ICE, разширява своя физически уреден биткойн фючърсен продукт в Азия, като го прави достъпен за търговия с ICE Futures Singapore.

Междувременно, MAS заяви, че такива производни на платежните токени не са "подходящи за повечето инвеститори на дребно", тъй като имат "малка или никаква вътрешна стойност" с висока колебливост на цените.

/coindesk.com/

2019-11-20

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути