Начало Полезно Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка имат ,,Крипто“ план
Обратно

Крипто валути

Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка имат ,,Крипто“ план

Бизнес съветът на BRICS обсъди възможността за създаване на единна „криптовалута“, която да улесни разплащанията между страните членки, след като руският суверенен фонд за богатство представи предложение.

Нации от BRICS - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка - се срещнаха в Бразилия тази седмица. Руският фонд за преки инвестиции (RDIF) казва, че е внесъл предложението на срещата на върха. Нейният генерален директор и член на Съвета на BRICS Кирил Дмитриев каза пред репортери, че този ход е част от постоянната цел на членовете на BRICS да намалят зависимостта си от доларите на САЩ във външнотърговските сделки.

Никита Куликов, основателят на PravoRobotov и ръководителят на парламентарната консултативна комисия по цифровата икономика, заяви, че предложената криптовалута на BRICS ще бъде доста различна от повечето цифрови маркери.

Той заяви, че макар "създаването на криптовалута да не е трудно, тъй като технологията е достатъчно разбираема", токенът на BRICS не би бил "напълно оформен инструмент за сетълмент". Вместо това, той ще предостави на страните възможността да прехвърлят задълженията си за плащане и то да бъде законно с обвързващи споразумения за плащане.

Куликов изрази мнение,

„Това няма да са пари. Вместо това може да се нарече система без документооборот, която улеснява транзакциите. "

Читателите може да си припомнят, че Русия и други страни от ОНД преди това са обсъждали идеята за пускане на цифров токен или криптовалута за улесняване на трансграничните плащания.

Москва обаче изглежда предпочита системата, която би позволила да ограничи достъпа до токена. Куликов по-рано заяви, че така наречената криптовалута, ако някога се появи, може да се използва само на междудържавно или междубанково ниво. Политиците подчертават, че подобен знак няма да бъде за обществена или индивидуална употреба и вероятно ще се използва само от официални правителствени канали или в международни търговски сделки с B2B.

Предложението за криптовалута е част от по-широка дискусия на BRICS относно създаването на споделена платежна система. Дмитриев посочи, че членовете на борда са обединени в подкрепата си за подобна система.

Държавите от BRICS също имат желание да създадат валутно-агностична мобилна система за електронно заплащане за широката общественост във всичките пет страни, наречена BRICS Pay. Платформата ще използва мобилно приложение, свързано с лични банкови сметки, което ще позволи на клиентите в която и да е от страните да плащат за покупки във всеки магазин, базиран в страните от BRICS.

/cryptonews.com/

2019-11-18

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути