Начало Полезно Банковият гигант с 16 милиона клиенти, RBC, минава на крипто
Обратно

Крипто валути

Банковият гигант с 16 милиона клиенти, RBC, минава на крипто

Кралската банка на Канада (RBC), основната глобална банка със седалище в Канада, с план да открие борса за криптовалута, според доклад на The Logic.

Медията твърди, че е научила, че RBC иска да позволи на клиентите да търгуват с криптовалути като Bitcoin и Ethereum за инвестиционни цели, както и да предостави платформа за покупки в крипто и онлайн.

Банката също така планира да включи предлагането на клиенти на банкови сметки за криптовалута, въпреки че в медиите се казва, че RBC не е отговорила директно на искане за коментари относно предложеното стартиране на борсата.

RBC е регистрирала четири патента, свързани с банкиране с криптовалути в Съединените щати, и проучва възможните приложения за технологично банкиране на блокчейн технологии от 2017 г.

Един от придружаващите текстове, подадени с патентната документация, разкрива, отново в The Logic:

„За отделните потребители управлението на криптографски ключове и транзакциите с различни криптографски активи могат да бъдат предизвикателство. В някои ситуации транзакциите с криптографски активи могат да отнемат време, за да бъдат потвърдени и / или може да не са съвместими или поддържани от търговски системи или устройства на място за продажба. “

"Не мога да се сетя за някоя от големите банки някъде по света, която има патент, който е пряко свързан с криптовалута", е цитиран Марк Кауфман, съдружник във Вашингтон в Rimon Law.

Междувременно, по-рано тази година, Дейвид Маккей, изпълнителен директор на RBC, заяви, че банката експериментира с блокчейн за токенизация, може би дори частен капитал: „Блокчейн е възможност в бъдеще да вземете активи, които са по-малко ликвидни и да ги направите по-ликвидни. Мисля, че това е вълнуващо. "

Ако RBC продължи с пускането на криптовалутата, тя може незабавно да се превърне в най-известната вътрешна борса в сектора - и много важен международен играч. Според последния тримесечен отчет на банката, нетният му доход за Q3 е 2,5 милиарда щатски долара, докато тримесечният му приход е 8,7 милиарда долара. В края на третото тримесечие имаше активи от над 1 трилион долара.

RBC също така твърди, че е една от първите 15 банки в световен мащаб, базирани на пазарна капитализация. Както и от канадските си операции, RBC казва, че 23% от приходите й идват от дейността му в САЩ, а 15% от други места по света.

И от банката казват, че работят повече от 86 000 служители, с клиентска база от над 16 милиона.

/cryptonews.com/

2019-11-16

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути