Начало Полезно Работите с криптовалута и Блокчейн са се увеличили с 26% от 2018 г. Насам
Обратно

Крипто валути

Работите с криптовалута и Блокчейн са се увеличили с 26% от 2018 г. Насам

Тези, които търсят работа в индустрията на блокчейн и криптовалути, имат основание да бъдат позитивно настроени, казва компания за търсене на работа Indeed.

Броят на рекламите за заетост, свързани с биткойни, блокчейни и криптовалути, в популярния сайт за обявяване на работни места са се увеличили с 26 процента от 2018–2019 г., след четиригодишна тенденция на ръст от 1,457 процента в сектора, според Indeed, публикувано в четвъртък.

От друга страна, търсенето на работа, специфично за сектора, е намаляло с 53 процента за същия период, след по-дълга тенденция на спад, установи фирмата. Ентусиазмът сред ловците на работа достигна пика си по време на разгара на пазара на криптовалути в края на 2017 г., който видя, че цената на биткойн достига рекордно високи стойности от около 20 000 долара, но оттогава постепенно спада.

Приближавайки вниманието към детайлите, тази година най-добрите пет сектора на работодателите, които се публикуват , се въртят около работата на компютър, като най-често срещаните позиции са софтуерният инженер, софтуерният архитект, full-stack разработчика и front-end разработчикa.

Топ 5 на работодателите, предлагащи блокчейн работни места, са Deloitte, IBM, Accenture, Cisco и Collins Aerospace, които се подреждат съответно от 1 до 5. Фирмата „Big Four“ Ernst & Young се присъединява към Deloitte в топ 10.

Фирмите за криптовалута и блокчейн индустрия Coinbase (7-мо място), Overstock.com (8-мо място) - които имат като дъщерни дружества блокчейн ускорител Medici Ventures и платформа за маркери за сигурност tZERO - Ripple (9-то), Circle (11-то), Kraken (12-то) и ConsenSys (13-то място) ) всички те допълват списъка.

Интригуващо е, че телекомуникационният гигант Verizon се нарежда на 10-то място според Indeed, единствената мобилна компания, която e включена в класацията. Докато фирмата е направила блокчейн инвестиции и кандидатства за патент, свързан с технологията, не са направени никакви големи съобщения в пространството.

Indeed казва, че очаква броят на предлаганите работни места да продължи да се развива до 2020 г., „дори и при изключителна нестабилност на цените и регулаторна несигурност на криптовалутата“.

/coindesk.com/

2019-11-11

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути