Начало Полезно Бялата книга на Биткойн става на 11, докато мрежата преминава през основни етапи
Обратно

Крипто валути

Бялата книга на Биткойн става на 11, докато мрежата преминава през основни етапи

Честит рожден ден, Биткойн!

Хелоуин 2019 отбелязва единадесетата годишнина от издаването на бялата книга за първите напълно децентрализирани електронни парични средства от анонимни създател(и) Сатоши Накомото. След Голямата рецесия 2007–2009 г. един-единствен имейл за малък колектив от кибърпънкове се оказа катализаторът на паричната революция.

„Работя по нова електронна парична система, която е напълно peer-to-peer, без надеждна трета страна“, написа Сатоши, докато отваря имейла си с прикрепена бяла книга към него.

Разкриването на кода на биткойн на следващия януари с изкопаването на генезисния блок, първата година на биткойн беше в най-неблагоприятна. Единадесет години по-късно обаче повечето показатели сочат към светло бъдеще. Месецът на рождения ден на бялата книга се оказа един от най-добрите досега.

Цената на биткойн скочи с около 40 процента за 24 часа на 26 октомври, като за кратко излезе на 10 000 долара. Както написа анализаторът на ARK Invest Ясин Елманджира в Twitter, движението на цените се е случило само три пъти в историята на биткойн.

Хеш-рейтът на биткойн - добър показател за количеството енергия, насочена към изкопаване на биткойн и осигуряване на мрежата - достигна непрекъснато високо ниво от над 110 (EH / s) на 23 октомври.

Както показват последните публикации за публично предлагане на гигантски машини за копаене Canaan и Bitmain, добивът на биткойни измина дълъг път от първите дни на отглеждането на процесори и сега е голям бизнес.

Биткойн също току-що изкопа 18-те милиона монети, оставяйки безумна борба за последните 3 милиона. Тъй като продължават да се появяват на всеки 210 000 блока или повече, последната монета няма да бъде добита до 2140 г.

Събраните биткойн такси достигнаха общо 1 милиард долара по-рано тази седмица, точно навреме за днешните празненства.

/coindesk.com/

2019-10-31

Публикувани наскоро

Крипто се появява в Simpsons, където Джим Парсънс обяснява, че това са "Пари на бъдещето"

Един от най-новите епизоди на „The Simpsons“ бе излъчен с участието на Джим Парсънс от „Теория на големия взрив“, който се изявява като гост-звезда, за да обясни криптовалутите и как работи блокчейн.

Крипто валути

Keш потребителите в Китай рискуват да получат коронавирус, банки дезинфекцират банкноти

Китайските власти водят неочаквана война с пари вследствие на избухването на коронавирус - на фона на опасенията, че заразените банкноти могат да разпространят смъртоносния вирус.

Крипто валути