Начало Полезно Руската Сбербанк минава на крипто с приложение за трансгранични парични преводи
Обратно

Крипто валути

Руската Сбербанк минава на крипто с приложение за трансгранични парични преводи

Голямата Руска банка Сбербанк въведе ново решение за трансгранични преводи с ниски разходи, за което смята, че ще може да се конкурира с криптовалутите за трансгранични транзакции.

Банката, след като най-яростният защитник на криптовалутите в руския финансов сектор, обяви по-рано тази година, че обръща гръб на криптовалутите, посочи липсата на регулаторна рамка като свое разсъждение.

Но сега, LetKnow News съобщават, Сбербанк разкри подробности за решение, което според него може да разсее нуждата от криптовалути в поне един финансов сектор.

Компанията ще пусне мобилно приложение на платформа, за която казва, че може да "обработва плащания във всяка страна по света" на физически лица или корпоративни сметки с комисионна в размер на 1%. Платформата позволява на потребителите да изпращат максимум около 4 700 USD на ден.

Същият медиен източник цитира Павел Врублевски, основателят на руската разплащателна компания ChronoPay, като заявява, че решението на Сбербанк е „истински пробив“.

По-рано тази година Сбербанк изпрати съобщение на клиент, базиран в Русия, с молба да декларира своите приходи от криптовалута пред данъчните власти на страната.

Както беше съобщено по-рано, финансовите компании в момента засилват своя акт в опит да намалят таксите и да ускорят времето за транзакции - тъй като физическите лица и компаниите все повече се обръщат към биткойн и алткойни като решения за трансгранични транзакции.

По-рано този месец Ripple пусна реклама, която подчертава ефикасността на крипто транзакциите - и изглежда показва демонстрация на платформа, различна от това, което изглежда Sberbank.

/cryptonews.com/

2019-10-30

Публикувани наскоро

Крипто се появява в Simpsons, където Джим Парсънс обяснява, че това са "Пари на бъдещето"

Един от най-новите епизоди на „The Simpsons“ бе излъчен с участието на Джим Парсънс от „Теория на големия взрив“, който се изявява като гост-звезда, за да обясни криптовалутите и как работи блокчейн.

Крипто валути

Keш потребителите в Китай рискуват да получат коронавирус, банки дезинфекцират банкноти

Китайските власти водят неочаквана война с пари вследствие на избухването на коронавирус - на фона на опасенията, че заразените банкноти могат да разпространят смъртоносния вирус.

Крипто валути