Начало Полезно Цената на биткойн експлодира с едно от най-големите покачвания в историята
Обратно

Крипто валути

Цената на биткойн експлодира с едно от най-големите покачвания в историята

Криптосферата е зашеметена. Докато много анализатори, търговци обсъждаха на къде ще отиде следващата цена на биткойн - под 7 000 долара или 6000 долара - най-популярната криптовалута направи едно от най-големите си движения нагоре.

За по-малко от един ден цената скочи от  7500 долара до повече от 10 100 долара. За кратък период (05:52 UTC имаше корекция и  се търгуваше при  USD 9 710. Това е с 30% повече през последните 24 часа, с 22% през последната седмица и с 14% през последния месец. Последният път, когато цената на биткойн беше на това ниво, е края на септември.

Нещо повече, доминирането на биткойн, или процентът от общата пазарна капитализация, скочи с  3 процентни пункта, до 67.6%. Общата пазарна капитализация нарасна с 24% до 257,9 милиарда щатски долара.

„Това положително настроение, заедно с добрата възможност за купуване на ключовото ниво на подкрепа от 7 500 щатски долара, доведе до повече купувачи, отколкото продавачи - което в края на деня винаги води до повишаване на цените“, заяви Джеф Дорман пред Bloomberg, инвестиционнен служител в Arca, която се занимава с активи, базирана в Лос Анджелис и инвестира в криптовалути.

Докато мненията са смесени за това, което е причинило покачванията, някои анализатори го приписват на последните новини от Китай. Китайският президент Си Цзинпин призова страната да ускори развитието на блокчейн технологиите поради значението си на "новия кръг на технологичните иновации и индустриалната трансформация" на Китай.

Също така в петък Bakkt, базирана в САЩ физически уредена платформа за търговия с биткойн фючърси, постави нов дневен рекорд от 1179 сделки с Bakkt Bitcoin Futures, търгувани или с 84% повече от предишния рекорд, поставен по-рано тази седмица.

Междувременно останалите монети от топ 10 по пазарна капитализация са се вдигнали със 7-31%. Ethereum се увеличава с 16%, XRP е с 9%. Въпреки това, при измерване на възвръщаемостта по отношение на биткойн, днес само няколко монети от топ 100 по пазарна капитализация са в зелено. Например, етерът намалява с 10% спрямо BTC, докато XRP се срива с 15.5%.

/cryptonews.com/

2019-10-27

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути