Начало Полезно Руски ядрен физик е хвърлен в затвора за добив на биткойн по време на работа
Обратно

Крипто валути

Руски ядрен физик е хвърлен в затвора за добив на биткойн по време на работа

Руски учен и бивш служител в най-висшото ядрено изследователско заведение в страната бе заключен на 24 октомври, за участието си в схема за тайно извличане на биткойн, използвайки суперкомпютрите на съоръжението.

Кражба на енергия и изчислителна мощност от вашия работодател

Според доклад на RT от 25 октомври, бившият служител Андрей Рубкин е осъден на 3 години и три месеца затвор, за „неправомерно използване на компютърни възможности. Друг също получи условна присъда.

Освен това той беше осъден да плати глоба в размер на 200 000 рубли (3130 долара), след като се опита да използва нов суперкомпютър в съоръжението, за да добива Bitcoin.

Центърът се намира в руския град Саров, на 370 км от Москва. Саров е „затворен град“, което означава, че чужденците и туристите са забранени и дори руснаците, които не пребивават, трябва да получат специално разрешение за посещение.

Както Cointelegraph съобщи миналия месец, един от сътрудниците на Рубкин беше глобен с 450 000 рубли (7000 долара), но избяга от затвора.

Съобщава се, че другият замесен служител е получил глоба и четири години условна присъда.

/cointelegraph.com/

2019-10-25

Публикувани наскоро

Бялата книга на Биткойн става на 11, докато мрежата преминава през основни етапи

Хелоуин 2019 отбелязва единадесетата годишнина от издаването на бялата книга за първите напълно децентрализирани електронни парични средства от анонимни създател(и) Сатоши Накомото.

Крипто валути