Начало Полезно Руски ядрен физик е хвърлен в затвора за добив на биткойн по време на работа
Обратно

Крипто валути

Руски ядрен физик е хвърлен в затвора за добив на биткойн по време на работа

Руски учен и бивш служител в най-висшото ядрено изследователско заведение в страната бе заключен на 24 октомври, за участието си в схема за тайно извличане на биткойн, използвайки суперкомпютрите на съоръжението.

Кражба на енергия и изчислителна мощност от вашия работодател

Според доклад на RT от 25 октомври, бившият служител Андрей Рубкин е осъден на 3 години и три месеца затвор, за „неправомерно използване на компютърни възможности. Друг също получи условна присъда.

Освен това той беше осъден да плати глоба в размер на 200 000 рубли (3130 долара), след като се опита да използва нов суперкомпютър в съоръжението, за да добива Bitcoin.

Центърът се намира в руския град Саров, на 370 км от Москва. Саров е „затворен град“, което означава, че чужденците и туристите са забранени и дори руснаците, които не пребивават, трябва да получат специално разрешение за посещение.

Както Cointelegraph съобщи миналия месец, един от сътрудниците на Рубкин беше глобен с 450 000 рубли (7000 долара), но избяга от затвора.

Съобщава се, че другият замесен служител е получил глоба и четири години условна присъда.

/cointelegraph.com/

2019-10-25

Публикувани наскоро

Някой току-що премести 50 биткойна, според спекулации това е Сатоши Накамото

50 биткойна (BTC) (477 500 щатски долара), изкопани през първия месец от съществуването на биткойн и недокоснати повече от 11 години, бяха преместени днес, което предизвика вълна от спекулации, че Сатоши Накамото „се е събудил“

Крипто валути