Начало Полезно Casa помага на биткойн инвеститорите да предадат притежанията си, ако нещо се случи с тях
Обратно

Крипто валути

Casa помага на биткойн инвеститорите да предадат притежанията си, ако нещо се случи с тях

Ако утре загинете, дали вашите близки ще имат достъп до вашите биткойн притежания?

Това е притеснение, адресирано от нова услуга от доставчика на криптовалута Casa, която помага на притежателите на криптовалутата да гарантират, че активите им се предават след смъртта им.

 

Наречена Casa Covenant, услугата комбинира многоподписано разрешение с протокол за сигурност, за да присвои притежанията на биткойн за по-късно наследяване.

Със старта си Casa има за цел да се справи с трудността за потребителите на биткойни, които може да загинат, докато държат биткойни. Според Casa изборите са три: не правите нищо и потенциално оставяте биткойните си недостъпни завинаги; споделяте данни за акаунта с доверено лице, но рискувайте кражба; или да използвате трети попечител, който може да няма процес за наследяване и може също да представлява риск за сигурността.

Услугата на Casa на първо за първи път предоставя четвърта възможност, според публикация в блог в Monday. Тя позволява на потребителите сигурно да предадат своите биткойни на определени наследници след смъртта, като същевременно „свежда до минимум риска“ средствата да бъдат откраднати преди това.

Потребителите ще се нуждаят от акаунт на Keymaster във фирмата и им се препоръчва да работят с адвокат за недвижими имоти, за да гарантират, че правилния процес се извършва след преминаването им. Адвокатът „защитава един клиентски ключ във вашата мултисиг настройка под формата на хардуерен портфейл“, според Casa.

Компанията ще работи с адвокат, за да ги обучава по управлението на частните ключове и да предостави инструменти за подпомагане на този процес. Той също така ще помогне за създаването на акаунта в Споразумението и с техническите аспекти на услугата, според публикацията.

От гледна точка на технологията, услугата добавя незадължителен шести мултисиг ключ към 3-of-5 Key Shield на потребителите, което води до настройка 3-на-6 - тоест ще изисква транзакция да бъде подписана от три от шестте притежатели на ключове и те да бъдат валидни.

Допълнителният ключ ще бъде активиран по време на процеса на създаване на услугата и ще бъде държан от адвоката на „имота“ на клиента, каза Casa. Ако клиентът загине, за възстановяване на средствата ще бъдат използвани ключът на адвокат, имотният ключ за възстановяване и ключът за сейфа.

/coindesk.com/

2019-10-22

 

 

 

 

 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути