Начало Полезно Само 3 милиона биткойни са останали неизкопани (и 120 години да бъдат добидити)
Обратно

Крипто валути

Само 3 милиона биткойни са останали неизкопани (и 120 години да бъдат добидити)

Криптосферата затаи дъх тази седмица в очакване 18-милионния биткойн (BTC) да бъде добит днес, докато хаштагът # 3MillionLeft се разпространява в Twitter като напомняне за недостига на биткойн. Този хаштаг обаче пропуска важен момент - време. (Актуализирано в 16:52 UTC:  ще отнеме 120 години, за да бъдат изкопани почти 2,625 милиона BTC.)

Наградата за добив на биткойн блокове намалява наполовина на всеки 210 000 блока, а Криптосферата очаква да види следващия през 2020 г. Тогава ще влезем в Reward Era 4 от очакваните общо 34. Има по-малко биткойни, които трябва да се добиват с всяка ера, само половината от предходната, докато процентът на новото предлагане на BTC се увеличава все по-малко с течение на времето. Изобретателят на монетата Сатоши Накамото иска да използва този метод за защита на BTC от болест на фиатната валута - инфлация. Всичко това, изненадващо, отнема много време.

Тъй като най-новото възнаграждение за добив на биткойни намаля наполовина през юли 2016 г., или за малко повече от 3 години, бяха добити 2,25 милиона BTC. Сега, като започнем от днес, ще са необходими около 8 години, за да се издаде същото количество нови BTC. Междувременно, когато приключва ерата на възнагражденията за добив на биткойн, нещата изглеждат още по-интересни.

В момента сме в третата ера на наградите, която се очаква да приключи през май 2020 г., като намали наполовина възнаграждението за добива на BTC 12,5 наполовина.

Очаква се BTC 2.625 милиона да се добиват общо през третата ера. Сега, изчакайте, ще отнеме 120 години, за да се изкопае същото количество BTC. Прагът от 2 милиона трябва да бъде достигнат за повече от 8 години и тогава ще отнеме приблизително 112 години, за да се минат останалите. Тогава през 2140 г. всички 21 милиона биткойни ще бъдат добити.

Въпреки това може да се прецени, че някои от тези нови монети ще бъдат загубени, тъй като според различни анализи някъде между 2,8 милиона и 3,8 милиона BTC вече са загубени.

Така че да, 3 милиона BTC останаха без промяна, както и 120 години, за да ги получат всички.

/cryptonews.com/

2019-10-19

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути