Начало Полезно Фирма за недвижими имоти във Великобритания приема биткойн за продажба на 150-годишна църква
Обратно

Крипто валути

Фирма за недвижими имоти във Великобритания приема биткойн за продажба на 150-годишна църква

150-годишна английска църква се продава за 1,5 милиона долара, като продавачът приема плащане в Bitcoin (BTC).

Продавачът е готов да получи плащане в биткойн

Според списък на Rightmove, основен британски портал за онлайн недвижими имоти и уебсайт за имоти, продавач е пуснал за продажба църква от 18 век, превърната в имот със седем спални и е готов да приеме Bitcoin като плащане.

Докато имотът е на цена от 1,2 милиона британски лири (1,5 милиона долара), крайната цена в биткойн трябва да бъде договорена и потвърдена с доставчика и ще зависи от пазарната цена на биткойн в момента на продажбата, отбелязва листингът. По време на пресата, продажната цена е на стойност 182,34 биткойни.

Построен през 1871 г., преустроеният жилищен имот е бившата църква на Сейнт Лоранс в графство Дърам.

По-рано тази година Cointelegraph съобщи, че големият ориентиран към биткойн проект за недвижими имоти, Aston Plaza твърди, че изграждането на начинанието за 325 милиона долара е спряно през януари 2018 г. Според уебсайта на Aston Plaza, начинанието все още предлага студия, както и апартаменти с една и две спални, които могат да бъдат закупени с биткойн.

Обединеното кралство е приятелски настроено към плащания с криптовалути, според последните доклади. Миналата седмица основната местна фирма за обслужване на криптовалути и дебитни карти Cryptopay обяви старта на преводи с британския паунд чрез схемата за по-бързи плащания, която би трябвало да елиминира таксите за конвертиране в евро.

През април 2019 г. най-голямата компания за управление на пътувания в Великобритания, Corporate Traveler, обяви, че започва приемането на Bitcoin за плащания, отбелязвайки, че фирмата не се занимава с нестабилността на цените на Bitcoin, тъй като получената криптовалута се преобразува директно в британски лири.

/cointelegraph.com/

2019-10-14

 

Публикувани наскоро

Някой току-що премести 50 биткойна, според спекулации това е Сатоши Накамото

50 биткойна (BTC) (477 500 щатски долара), изкопани през първия месец от съществуването на биткойн и недокоснати повече от 11 години, бяха преместени днес, което предизвика вълна от спекулации, че Сатоши Накамото „се е събудил“

Крипто валути