Начало Полезно Фирма за недвижими имоти във Великобритания приема биткойн за продажба на 150-годишна църква
Обратно

Крипто валути

Фирма за недвижими имоти във Великобритания приема биткойн за продажба на 150-годишна църква

150-годишна английска църква се продава за 1,5 милиона долара, като продавачът приема плащане в Bitcoin (BTC).

Продавачът е готов да получи плащане в биткойн

Според списък на Rightmove, основен британски портал за онлайн недвижими имоти и уебсайт за имоти, продавач е пуснал за продажба църква от 18 век, превърната в имот със седем спални и е готов да приеме Bitcoin като плащане.

Докато имотът е на цена от 1,2 милиона британски лири (1,5 милиона долара), крайната цена в биткойн трябва да бъде договорена и потвърдена с доставчика и ще зависи от пазарната цена на биткойн в момента на продажбата, отбелязва листингът. По време на пресата, продажната цена е на стойност 182,34 биткойни.

Построен през 1871 г., преустроеният жилищен имот е бившата църква на Сейнт Лоранс в графство Дърам.

По-рано тази година Cointelegraph съобщи, че големият ориентиран към биткойн проект за недвижими имоти, Aston Plaza твърди, че изграждането на начинанието за 325 милиона долара е спряно през януари 2018 г. Според уебсайта на Aston Plaza, начинанието все още предлага студия, както и апартаменти с една и две спални, които могат да бъдат закупени с биткойн.

Обединеното кралство е приятелски настроено към плащания с криптовалути, според последните доклади. Миналата седмица основната местна фирма за обслужване на криптовалути и дебитни карти Cryptopay обяви старта на преводи с британския паунд чрез схемата за по-бързи плащания, която би трябвало да елиминира таксите за конвертиране в евро.

През април 2019 г. най-голямата компания за управление на пътувания в Великобритания, Corporate Traveler, обяви, че започва приемането на Bitcoin за плащания, отбелязвайки, че фирмата не се занимава с нестабилността на цените на Bitcoin, тъй като получената криптовалута се преобразува директно в британски лири.

/cointelegraph.com/

2019-10-14

 

Публикувани наскоро

Бялата книга на Биткойн става на 11, докато мрежата преминава през основни етапи

Хелоуин 2019 отбелязва единадесетата годишнина от издаването на бялата книга за първите напълно децентрализирани електронни парични средства от анонимни създател(и) Сатоши Накомото.

Крипто валути