Начало Полезно Потребителите в Обединеното кралство загубили 33,29 милиона долара от биткойн измами: FCA
Обратно

Крипто валути

Потребителите в Обединеното кралство загубили 33,29 милиона долара от биткойн измами: FCA

Потребителите в Обединеното кралство загубиха най-малко 27 милиона паунда (~ 33,29 милиона долара) от измами, включващи криптовалути като биткойни, разкри сенатора на страната.

Органът за финансово поведение (FCA) заяви, че размерът на престъпленията, свързани с криптовалути, се е увеличил със 74 процента през тази година. Органът добави, че сега има 87 запитвания в сравнение с 50 през същото време миналата година. Броят включва инспекции на ранен етап на пълноценни проучвания за прилагане.

Дейвид Хефрън, партньор на Pinsent Masons, лондонска адвокатска кантора, вярва, че увеличаването на броя на антикриптовите разследвания на FCA показва, че броят на заловените престъпления нарастват прогресивно в индустрията.

„Това отразява все по-безпроблемния подход на FCA за налагане на закона на пазара на криптовалути“, заяви Masons пред Financial Times. „За криптовалутните фирми, които действат законно, тази статистика ще бъде обнадеждаваща - те искат да бъдат изтласкани тези практики.“

Реакцията се случва, тъй като водещата криптовалута биткойн носи последователни месечни печалби на инвеститорите. Инструментът се представи изключително добре срещу мрачни икономически перспективи, особено този, свързан с търговския спор между САЩ и Китай. По-специално второто му финансово тримесечие доведе до повече от 150 процента възвращаемост на своите инвеститори.

Измамниците, от друга страна, използват печалбите на биткойн, за да примамят потребителите в богати инвестиционни схеми. Това включва фалшива реклама в социалните медии, съчетана с фалшиви одобрения на знаменитости и луксозни награди, включително скъпи автомобили, ръчни часовници, изработени от злато и др. Измамниците обикновено насърчават инвеститорите да влагат някаква сума с обещание за по-големи печалби. По време на доставката обаче те изчезват, оставяйки инвеститорите с празни ръце.

Понастоящем Обединеното кралство не регулира продажбата, покупката, съхранението и прехвърлянето на криптовалути. Това осигурява на измамниците открито поле за провеждане на техните операции. Освен това той оставя потребителите без чадър, в който те нямат правен курс да следват измамниците и да търсят възстановяване.

Въпреки това някои криптовалутни услуги засягат областите, които засягат FCA. Например, компания, предлагаща производни на биткойни, попада под надзора на британската дежурна служба. Това позволи на властта да обяви плановете си да забрани криптовалутите, включително биткойн фючърси и ETF, през юли. Това бе мотивирано, като се посочва, че дериватите представляват финансови заплахи за малките инвеститори на дребно и търговията им е еквивалентна на хазарта.

/newsbtc.com/

2019-10-09

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути