Начало Полезно Apple няма да създава собствена цифрова валута като Facebook, казва изпълнителният директор
Обратно

Финанси

Apple няма да създава собствена цифрова валута като Facebook, казва изпълнителният директор

Apple няма намерение да последва Facebook при създаването на собствена цифрова валута, заяви главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук.

Изказвайки се в интервю за френското медийно списание Les Echos на 4 октомври, Тим Кук изля студена вода на идеята, че Apple може да пусне собствени токени.

"Не", каза той, когато го попитаха за възможността, като продължи:

„Наистина смятам, че валутата трябва да остане в ръцете на държавата. Не ми е приятна идеята, че частна фирма може да създаде модерна валута. "

Коментарите му пораждат значително различен виждания както на Facebook, който развива своята дигитална валута Libra, така и на конкурентите.

В разплащателнотоп пространство Apple се стреми към пазарен дял с играчи като Visa, Mastercard и PayPal чрез Apple Pay.

И трите компании са се регистрирали да участват във Libra, въпреки разкритията тази седмица, че всички може да обмислят обратното.

Онези, които подкрепят децентрализираните криптовалути като Биткойн (BTC), обратно, критикуват начина, по който държавите и централните банки корумпират паричното предлагане и подкрепата на фиатните валути.

За Кук обаче това са точно подходящите пазители на икономическите инструменти. Той отбеляза:

„Валутата, като отбраната, трябва да остане в ръцете на държавите - това е в основата на тяхната мисия. Ние избираме свои представители, за да могат те да поемат отговорностите на правителството. Бизнесът не е избран - те не трябва да нахлуват в това пространство. "

/cointelegraph.com/

2019-10-08

 

 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути