Начало Полезно Киргизстан изключва захранването на 45 крипто миньори за свръхконсумация
Обратно

Крипто валути

Киргизстан изключва захранването на 45 крипто миньори за свръхконсумация

В Киргизстан са прекъснали захранването на 45 крипто миньори, тъй като те са консумирали повече енергия в сравнение с три местни региона.

Високопоставеният енергиен служител Айтмамат Назаров предупреди, че добивът на криптовалута не е определен в закона на Киргизстан, съобщи местната информационна агенция AKIpress на 20 септември.

136 MW използвана електроенергия

Според Назаров 45 крипто миньори са консумирали 136 мегавата електроенергия, което е повече от количеството, консумирано от три региона на Киргизстан: Исик-Кул, Талас и Нарин.

Евтини цени на енергия

Киргизстан се превърна в популярна страна за световните фирми за добив на криптовалути поради евтините цени на енергията.

През август Министерството на икономиката на страната внесе проектозакон с цел въвеждане на данъчното облагане на криптовалути - ход, предназначен да увеличи приходите.

 

Криптовалутите бяха забранени в Киргизстан през юли 2014 г., след като националната банка предупреди, че е незаконно използването на Bitcoin (BTC) и други криптовалути като метод на плащане.

Иран, който също прекъсва електроенергията за местните минни ферми, предлага ежегодно да регистрира крипто миньори с цел да регулира индустрията.

/cointelegraph.com/

2019-09-22

 

 

 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути