Начало Полезно Размера на биткойн хеш достигна 102 Квинтилиона в историческо постижение на мрежата
Обратно

Крипто валути

Размера на биткойн хеш достигна 102 Квинтилиона в историческо постижение на мрежата

Хеш рейтът на биткойн (BTC) мрежата премина рекордните 102 квинтилиона хеша за първи път в историята в исторически момент за криптовалутите.

Биткойн добавя още една нула към хеш рейта

Както потвърдиха данни от ресурса за мониторинг на Блокчейн на 18 септември, скоростта на хеш, в крайна сметка функция на това колко е сигурна мрежата на биткойн, достигна максимално 102,8 квинтилиона хеша.

Хеш рейта се отнася до размера на изчислителната мощност, участваща в обработката на биткойн транзакции. Колкото по-голям е броят на хешовете, толкова по-загатната конкуренция има сред миньорите за получаване на награда за изкопан блок.

От декември 2018 г. процентът на хеш е прогресирал от скорошното си ниско ниво от 31 квинтилиона хеша в секунда, което се равнява на прогрес от 230%.

Сегашният растеж развълнува коментаторите, въпреки че влезе в тандем с умерен спад на цената на биткойн.

Както мнозина отбелязват, новите възходящи действия към хеш курса може да намекват за бъдещ ръст на цените. Темпът на хеш започва да нараства през януари след няколко месеца спад, като цената след това следва през април.

Коментирайки текущия темп на растеж, организаторът на Lightning Torch Hodlonaut заяви, че цифрите говорят за основата на доверието сред миньорите.

„Последният период на корекция нарасна с 10,38%. Ние сме на около половината път през текущия период на корекция и на път за още 11,85% увеличение “, прогнозира той.

Други вече са дали по-бичи прогнози. Макс Кийзър, твърдо вярващ в свойствата на биткойн над алткойните, често представя гигантски скокове както в хеш-процента, така и в цената в близко бъдеще.

/cointelegraph.com/

2019-09-19

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути