Начало Полезно Етер и XRP се издигат до месечен максимум, докато цената на Биткойн спада
Обратно

Крипто валути

Етер и XRP се издигат до месечен максимум, докато цената на Биткойн спада

Търсенето на алтернативни криптовалути отбеляза повишаване на производителността им през последните 24 часа, въпреки  неуспехът на Биткойн (BTC).              

Той повдига въпроса дали периодът, в който алтернативната криптовалута бележи значителен ръст, независимо от представянето на BTC, най-накрая е тук.

Етерите (ETH) и XRP (XRP) нараснаха между 6 до 10 процента в деня, подкрепени от солидното търсене, наблюдавано в големи 24-часови търговски обеми.

Събитието отбелязва различия от последните седмици с доминиращия рейтинг на BTC - дял от общата криптовалутна пазарна стойност, достигнал 30-месечен връх над 70 процента по-рано този месец.

Оттогава този брой е спаднал до 68,3 процента, след като интересът към алтернативните криптовалути започва да се покачва отново.

Както XRP, така и ETH преживяха бързи миграции в цената си между 10 ч. На 17 септември и 3:00 ч. 18 септември, докато BTC спадна с 1 процент за същия период.

Други значителни криптовалути като Stellar (XLM), Binance Coin (BNB) и Litecoin (LTC) също нарастват между 2,5 и девет процента.

Общата пазарна капитализация на всички криптовалути, с изключение на BTC, също се повиши с над 5,4 милиарда долара за 24 часа, докато общият обем на търговията беше над 7,2 милиарда долара.

Това може да е знак, че инвеститорите стават все по-предпазливи от бъдещи потенциални печалби в растежа на BTC и се оглеждат другаде, като се има предвид, че цената му остава в рамките на 300 долара за близо 2 седмици.

/coindesk.com/


2019-09-18

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути