Начало Полезно Франция няма да облага с данъци сделки mexdu криптовалути
Обратно

Крипто валути

Франция няма да облага с данъци сделки mexdu криптовалути

Френският министър на икономиката Бруно Льо Мейр заяви на 12 септември, че френските власти няма да облагат с данък крипто-крипто сделки, а ще облагат когато криптовалутите се продават за фиатна валута.

Bloomberg Tax съобщи за декларациията на Льо Маар на 12 септември. По доклада, който отбеляза:

„Вярваме, че моментът, в който печалбите се превърнат в традиционни пари, е подходящият момент за изчисляване на данъка.“

По-лесно проследяване на транзакции

Авторът на доклада обяснява също, че подобен подход за облагане на търговията с криптовалути би помогнал за проследяване на транзакциите, което според него е често предизвикателство при търговията с криптовалути. Според съобщенията Le Maire се обърна към криптовалутите с приложението за данък върху добавената стойност (ДДС).

По-точно, той обясни, че ДДС трябва да се прилага за транзакции с криптовалута, само когато те се използват за придобиване на актив или услуга. Съобщава се, че Франция вече прилага новия подход за данъчно облагане на криптовалутите.

Междувременно в Португалия

Както Cointelegraph съобщи в края на август, данъчният орган на Португалия поясни, че както търговията с криптовалути, така и плащанията с криптовалути няма да бъдат облагани с данък в страната.

Също през август в Камарата на представителите на Съединените щати бе въведена данъчна сметка, която иска да позволи изключването на печалбата или загубата от обмен на виртуална валута от подобен вид.

/cointelegraph.com/

2019-09-13

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути