Начало Полезно MakerDAO помага на 60 деца в Бразилия да научат основите на блокчейн
Обратно

Крипто валути

MakerDAO помага на 60 деца в Бразилия да научат основите на блокчейн

Близо 120 младежи, на възраст 14-24 години, се събират един път седмично в Рио де Жанейро на безплатни курсове за финансова грамотност, компютърно програмиране и блокчейн технология.

Координаторът на изследователската област на Световната банка Ерик Баумгартнер, каза пред CoinDesk, че е ходил в три гимназии в окръжния район на Павуна, за да набира ученици за деветмесечната програма, която започна през май.

„Дори за часовете, които се провеждат точно пред техните къщи, вече имахме два дни, когато те не можеха да дойдат на уроци поради полицейски операции“, каза Баумгартнер. „Когато започне стрелба, хората не могат да излизат от къщите си.“

За да обслужва тази маргинализирана общност на амбициозни разработчици, Световната банка си партнира с редица организации, вариращи от MakerDAO до Banco Maré и Федералния университет в Рио де Жанейро, плюс бразилската образователна програма за стартиране на Blockchain Academy.

Само половината от студентите преминаха теста за компютърна грамотност, за да преминат към блокчейн фокусиран курс в края на програмата. Ще научат основи за уеб програмиране, как да сключват интелигентни договори, базирани на етериум и малко за Hyperledger.

"Крайната цел на всички тези усилия е да им се предостави реална възможност да бъдат наети", съоснователят на Blockchain Academy Росин Кадамани каза пред CoinDesk. „В края на обучителната програма студентите ще участват в хакатон с MakerDAO, за да имат възможност да създадат нещо по-конкретно, нещо, което може да бъде полезно за тях самите.“

/coindesk.com/

2019-09-10

 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути