Начало Полезно Търговската война на Тръмп може да поведе китайските инвеститори към биткойн
Обратно

Крипто валути

Търговската война на Тръмп може да поведе китайските инвеститори към биткойн

Тъй като стойността накитайският юан пада поради фактори като продължаващата търговска война с САЩ, има признаци, че местните жители все повече прехвърлят средства в биткойни.

Според анализ на Bloomberg на цените за 30 дни, отрицателната корелация между юана и биткойна е спаднала до рекордно ниско ниво през последните седем дни.

Докато преди това китайското правителство се стремеше да задържи стойността на националната си валута над 7 CNY за долара, миналия месец бе позволено на юана да се плъзне под това ниво, спадайки до най-ниското си за 10 години. Този ход се съобщава в отговор на заплахата на президента на САЩ Доналд Тръмп в началото на август да наложи 10-процентова тарифа за китайския внос.

Това, че спадът в стойността на юана довежда до раздвижване от китайските инвеститори, е подкрепено от обменни данни. Bloomberg разговаря с д-р Гарик Хилеман, директор на научните изследвания в Blockchain и CoinDesk, който заяви, че цените на биткойни на борси като Huobi, които обслужват повече за китайските търговци, се търгуват с преференции.

Обратната корелация между биткойни и юана също се засили през април и май, „тъй като напрежението нараства с влошаването на търговските отношения между САЩ и Китай“, каза Хилеман.

Докладът идва, когато се появяват нови подробности за собствената цифрова валута на Китай. Наскоро назначеният началник на отдела за дигитална валута на Китайската народна банка заяви, че предстоящият цифров юан ще има функции, които не се предлагат от Либра на Фейсбук.

/coindesk.com/

2019-09-08

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути