Начало Полезно Някой си купи 45 биткойнa за 14 долара?
Обратно

Крипто валути

Някой си купи 45 биткойнa за 14 долара?

Потребителите на регистрирана в Сингапур борса за криптовалути BitMax (39-та по отчитан обем на търговията) се почесват по главата си, тъй като изглежда, че днес някой успя да купи 45 биткойниа за 14 долара, което обикновено би струвало 458 100 долара.

Днес снимка в интернет започна да се разпространява в социалните медии, за която се твърди, че показва данните от книгата за поръчки на BitMax - изглежда, че търговците са можели да купят BTC за 0,32 USDT (stablecoin Tether), че  сте можели да закупите 45 от тях за c. 0,32 долара за монета. Това не е всичко. Потребителите могат да купят ETH за 18 долара и LTC за 20 долара. Текущите им цени са съответно 192 долара и 74 долара.

Междувременно потребителите на BitMax в канала си Telegram се чудят как тези поръчки за покупка успяха да останат в книгата с поръчки поне седмица, когато борсата не позволява да се задават поръчки за покупка, които са „далеч от пазарната цена“.

Тази аномалия съвпадна с проблемите с облачната услуга на Amazon - Web Services Amazon (AWS) в Азиатско-Тихоокеанския регион, която наруши работата на борсите днес. Страницата за състоянието на AWS потвърждава, че имало проблеми в съоръжението в Токио и това е било разрешено.

Междувременно BitMax обяви, че „поради необичайни колебания на пазара, борсата временно е прекратила услугата за търговия с определени сметки“ - тези, които са търгували през 23:00 - 15:30 EDT на 23 август. „Търговията с тези сметки ще бъде възобновена след приключване на мерките за потвърждение и последващи действия“, се казва в съобщението.

Също така главният изпълнителен директор на Binance Changpeng Zhao заяви, че също има проблеми с AWS, „най-вече с кеширане на услуги“, това засяга някои потребители в световен мащаб. В Binance това „причиняваше на около 500 съобщения за грешки в API-тата и засягаше някаква обработка на изтегляне“.

Освен това KuCoin заяви в известие на своя уебсайт, че поради прегряване на част от техните машини в машинното помещение, което са разположили в AWS, Токио, част от услугите им може да станат недостъпни. „Инженерният екип в момента разполага с подходящи ресурси с висока наличност в регионите, за да се справи с всички възможни аварийни ситуации, които могат да се случат“, казаха те, предупреждавайки, че някои услуги могат да бъдат засегнати по време на разгръщането.

/cryptonews.com/

2019-08-27

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути