Начало Полезно Швейцарски криптобанки получават лицензи от финансовия регулатор
Обратно

Крипто валути

Швейцарски криптобанки получават лицензи от финансовия регулатор

Съобщава се, че швейцарският орган за надзор на финансовите пазари (FINMA) е предоставил лицензии за банкиране и право на търговия на ценни книжа на крипто фокусирани банки.

Две швейцарски специализирани фирми за криптовалути, Seba Crypto AG и Sygnum, са получили лицензи за банкиране и търговия на ценни книжа, съобщиха банките в отделни изявления на 26 август.

С новия лиценз, Seba очаква официално да пусне новата си платформа за търговия в началото на октомври 2019 г., заявиха от компанията. Плановете на Seba включват създаването на платформа за дигитални активи за професионални търговци, фирми и институционални клиенти, както и съхранение на хранилище и управление на активи.

Sygnum заяви, че регулаторното одобрение ще им позволи да изнесат на пазара своите предложения за цифрови активи, които включват задържане и интегрирана платформа за ликвидност за основните цифрови валути, включително Bitcoin (BTC), Ether (ETH) и цифрови токени на швейцарски франкове.

FINMA подчерта, че предприятията в блокчейн сектора не са застраховани от изпиране на пари и познават изискванията на клиентите си.

По време на писане, крипто пазарите отбелязват значителни печалби, като Биткойнът надвиши 2.52% през последните 24 часа, за да се търгува на 10 334 долара, според Coin360.

 

/cointelegraph.com/

26-08-2019

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути