Начало Полезно Служител във Великобритания обяснява защо е избрал биткойн заплата
Обратно

Крипто валути

Служител във Великобритания обяснява защо е избрал биткойн заплата

"Хората винаги ме питат как се справям с живота, живеейки с биткойни", каза британският софтуерен разработчик пред The ​​Mirror в интервю тази седмица, "но истината е, че начинът ми на живот всъщност не се е променил."

The ​​Mirror - британския ежедневник, създаден преди повече от век, проведе интервюто си с 24-годишния Зак Лакин на 22 август.

Служител в обменно бюро за криптовалута Coin Center, Лакин получил възможността да получи част или цялата си заплатата в криптовалута, и той избрал в пълния размер.

Лакин отбеляза, че „купуването на неща с криптовалута е по-лесно, отколкото хората мислят“, като се има предвид, че има множество онлайн търговци на дребно, които приемат криптовалута и дори инструменти на трети страни, които ви позволяват да уреждате фактури в платформи като Amazon.

В бъдеще, според него, все повече търговци на дребно - от бензиностанции до заведения за хранене - ще се отворят към криптовалута, което ще му позволи да харчи по-малко във фиат и повече в BTC.

 

Що се отнася до заплатата му при настоящите условия на крипто пазара, той добави:

„Конвертирам всичките си постоянни разходи (като наем, директни дебити и др.) в британски лири в деня на плащане, за да избегна всякакви проблеми около движението на цените на биткойн, а след това останалото се оставя за разполагаем доход / спестявания.“

Както The Mirror отбелязва, като служител на борсата, Лакин е пощаден от таксите на платформата, когато продава и търгува своите акции за фиатна валута.

Освен че управлява собствения си биткойн „възел“, Лакин заяви, че изборът му да бъде платен в биткойн е оформен от усещането за важността на използването на криптовалутата, както първоначално е било предвидено.

Както бе съобщено, управителят на Bank of England, Марк Карни запомнящо се спомена през 2018 г., че Bitcoin се е провалил като валута чрез традиционните мерки. Нестабилността е голяма според критиката му, като Карни казваше по това време:

„Ако бяхте взели студентски заем от 1000 британски лири в Биткойн през миналия декември, за да платите разходите си за изплащане на наем за следващата година, сега ще ви липсват около 500 британски лири. Ако сте направили същото през септември миналата година, ще бъдете напред с 2000 паунда. Това си е чиста лотария. "

Този юли Карни заяви, че хората трябва да признаят проблемите, които Facebook се опитва да реши с Либра, независимо от потенциалните клопки на проекта. Ако Либра могат да се съобразят с регулаторните изисквания, може да има доста случаи на истинска употреба“, заяви той седмица по-късно.

/cointelegraph.com/

2019-08-24

 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути