Начало Полезно Мерцедесът на бъдещето ще дойде ли с крипто портфейл?
Обратно

Крипто валути

Мерцедесът на бъдещето ще дойде ли с крипто портфейл?

Ами ако имаш портфейл за криптовалута, в който можеш да се качиш? Автопроизводителят Daimler, който притежава Mercedes-Benz и други марки, казва, че работи върху разработването на коли, които идват с задвижван от блокчейн портфейл в колата.

Според скорошна публикация на Daimler, автомобилната компания твърди, че работи със стартиращи партньори по редица нови предложения като част от инициативата Startup Autobahn.

 

Сред най-новите им разработки се нарича платформата за мобилност Blockchain (MBP), за която се казва, че е плод на създаването на фабриката Blockchain на ръководството за финансови услуги. Четири стартиращи предприятия също работят по проекта, който е „настроен да бъде изпълнен”.

Daimler казва, че MBP е „децентрализирана софтуерна платформа, която прави възможно предлагането и управлението на мобилността като услуга с шифриране от край до край“.

Автомобилният производител, разполага с "хардуерен портфейл", който по същество е цифров портфейл за криптовалута, за да даде на превозното средство мрежова идентичност, която му позволява да се справя автоматично с транзакциите. "

Портфейлът е създаден от австрийския стартъп наречен Riddle & Code.

В собствената си публикация, Riddle & Code заявява, че данните, сертифицирани от Blockchain, ще играят все по-голяма роля в бъдещите сценарии, като помагат за регистриране на информация за местоположението и скоростта за „използване в случай на аварии с автономни превозни средства“.

Този ход идва само няколко месеца след като конкурентният автомобилен производител Jaguar Land Rover обяви партньорска сделка с IOTA, свързана с криптовалута, която също може да види превозни средства, оборудвани с технология „интелигентен портфейл“.

Южнокорейският бизнес гигант и производителят на автомобили Hyundai също стартира криптовалута - Hdac - чрез дъщерно дружество, базирано в Швейцария, и се казва, че планира освобождаването на стабилен койн.

/изт. cryptonews.com/

2019-07-23

 

Публикувани наскоро

Централната банка в Литва: Дигитална монета с ограничено издаване е готова за стартиране

Централната банка на страната, одобри физическа извадка от LBCoin - токен, за който се твърди, че ще е първата в света цифрова възпоменателна монета, задвижвана с блокчейн. Банката казва, че жетонът ще бъде издаден през пролетта на тази година.

Крипто валути