Начало Полезно Иран признава Биткойн и Крипто като официална индустрия, казва MP
Обратно

Крипто валути

Иран признава Биткойн и Крипто като официална индустрия, казва MP

Икономическата комисия на иранското правителство одобри механизъм за добив на криптовалута в страната, според съобщение на Иранската търговско-промишлена палата на 22 юли.

Губернаторът на Централната банка на Иран (ЦБИ) Абдолназер Хеммати каза, че "механизмът за извличане на цифрови монети е одобрен от икономическата комисия на правителството и по-късно ще бъде обсъден на заседание на кабинета."

Първоначално иранските власти обявиха, че планират да разрешат добиването на Биткойн и криптовалута по-рано през юли, когато губернаторът на CBI Абдолназер Хеммати твърдеше, че иранското правителство е одобрило някои части на изпълнителен закон, който би разрешил добиването на криптовалути в Иран.

По онова време Хеммати сподели, че миньорите в цифровата сфера в Иран трябва да допринесат за икономиката на страната, вместо да позволят на изкопания биткойн (БТК) да „избяга“ в чужбина.

Също така, на последното заседание на Комисията, неговият ръководител Еляс Хазрати заяви, че криптовалутата вече е призната от правителството като официална, добавяйки:

"Ние вярваме, че криптовалутната индустрия трябва да бъде призната за официална индустрия в Иран, за да позволи на страната да се възползва от данъчните и митническите си приходи."

Също така, вчера заместник-председателят на Митническата администрация на Ислямска република Иран (IRICA) Джамал Ароунаги обяви, че агенцията все още не е издала лицензи за внос на минно оборудване за криптовалута. Министърът каза, че ако правителството разреши вноса на крипто-копачки, IRICA ще разработи свързани директиви.

За разлика от това, индийски правителствени служби препоръчат да се забранят криптовалутите и да се наложат санкции за всякакви сделки, включващи крипто-активи в страната.


/изт.cointelegraph.com/

2019-07-22

Публикувани наскоро

Централната банка в Литва: Дигитална монета с ограничено издаване е готова за стартиране

Централната банка на страната, одобри физическа извадка от LBCoin - токен, за който се твърди, че ще е първата в света цифрова възпоменателна монета, задвижвана с блокчейн. Банката казва, че жетонът ще бъде издаден през пролетта на тази година.

Крипто валути