Начало Полезно Някой се опитва да открие търговска марка „Samsung Coin“. Не е Samsung!
Обратно

Крипто валути

Някой се опитва да открие търговска марка „Samsung Coin“. Не е Samsung!

Изглежда някой в Южна Корея се опитва да се възползва от предимствата на блокчейна на Samsung, като си открие търговската марка "Samsung Coin".

Според писмата на Корейската служба за интелектуална собственост (KIPO), заявка за регистриране на търговската марка на английски и корейски език е подадена на 10 юли от лице, наречено Kim Nam-jin.

Подаването е направено по категории, свързани с компютърни програми, като „компютърна програма за електронни пари“, „карта за електронни пари“, „устройство за електронно кодиране“ и „IC карта с функция за електронни пари“.

При контакт обаче представител на Samsung каза пред CoinDesk, че технологичният гигант не стои зад приложението.

"Ние не работим по този начин", казват те.

Въпреки че заявката за търговска марка не посочва конкретно дали тя е свързана с блокчейн или криптовалута, подаването следва предишния доклад на CoinDesk, че Samsung разработва свой собствен блокчейн, използвайки технология ethereum, и в крайна сметка може да издаде своя собствена криптовалута, вероятно наречена „Samsung Coin“.

Същият човек преди това се е опитвал да подаде търговски марки, свързани с криптовалута, от други големи технологични компании.

Базата данни на KIPO показва, че Kim Nam-jin също е подал молба на 10 юли, за да поиска търговската марка „ThinQ Wallet“.

Въпреки това, на 2 юли LG Electronics, също базирана в Южна Корея, подаде заявки за търговски марки както в Южна Корея, така и в САЩ за „ThinQ Wallet“.

Въз основа на детайлите на приложението на LG портфейлът ще осигури разнообразие от мобилни услуги, включително „софтуерна платформа за блокчейн“ и „мобилен електронен портфейл за криптовалута“.

Подаването на “Samsung Coin” първоначално беше обхванато от няколко новинарски източника, които неправилно посочиха, че Samsung кандидатства за търговската марка.

/изт. coindesk.com/

2019-07-19 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути