Начало Полезно Големи корейски фирми си партнират в стартиране на Блокчейн идентифицираща система
Обратно

Крипто валути

Големи корейски фирми си партнират в стартиране на Блокчейн идентифицираща система

Консорциум от големи южнокорейски фирми си партнира, за да пусне на пазара система за мобилна идентификация, базирана на блокчейн през 2020 г., съобщава на 14 юли Korea Times.

Според доклада участниците са финансовите фирми KEB Hana Bank, Woori Bank, KOSCOM, мобилните оператори SK Telecom, KT, LG UPlus и технологичния гигант Samsung Electronics. Смята се, че целта на партньорството е да разработи система за самоуправляваща се идентичност, която да не изисква никакви посредници, което би позволило на физически лица и организации да контролират своята информация за самоличност при онлайн транзакции.

Услугата има за цел да позволи на потребителите да съхраняват лична информация, като регистрационни номера, номера на банкови сметки и да ги използват по желание. Включените фирми за финансови услуги имат за задача да предоставят удостоверителни услуги, телекомуникационните компании да управляват стабилни мобилни услуги, а Samsung ще осигури сигурно управление на съхранените данни.

По-точно, според съобщенията Samsung ще управлява данни със Samsung Knox, корпоративно мобилно решение за сигурност, предварително инсталирано в повечето от смартфоните и таблетите. През 2020 г. консорциумът възнамерява да търси нови партньори, включително големи предприятия, университети, болници, застрахователи, развлекателни заведения, курорти и кънтри клубове.

Както съобщи Cointelegraph по-рано този месец, японската фирма за научни изследвания Fujitsu Laboratories разработи решение, базирано на блокчейн за оценка на потребителските пълномощия, идентичност и надеждност при онлайн транзакции.

През юни избухна новината, че бразилските банки ще въведат ново стандартизирано решение за идентифициране на блокове, задвижвано от платформата Hyperledger Fabric.

/изт. cointelegraph.com/

2019-07-14

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути