Начало Полезно Тръмп oпозиция на Крипто, по-специално на Либра и Биткойн
Обратно

Крипто валути

Тръмп oпозиция на Крипто, по-специално на Либра и Биткойн

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп изрази своето противопоставяне на криптовалутите като цяло, цитирайки конкретно Биткойн и Либра, в поредица от туитове.

Пълният текст на трите туита гласи:

„Аз не съм фен на Биткойн и други криптовалюти, които не са пари и чиято стойност е силно волатилна и базирана на тънък лед. Нерегулираните крипто-активи могат да улеснят незаконното поведение, включително търговия с наркотици и друга незаконна дейност .... ”

"... Подобно на това," виртуалната валута "на Фейсбук Либра, ще има малко влияние  или надеждност. Ако Фейсбук и други компании искат да станат банка, те трябва да търсят нова банкова харта и да станат обект на всички банкови регламенти, както и другите банки, както националните...“

... В САЩ имаме само една реална валута и тя е по-силна и надеждна от всякога. Тя е най-доминиращата валута навсякъде по света и винаги ще остане така. Тя се нарича щатски долар! "

Това, което накара Тръмп да изпише тези туитове, е въпрос на спекулация. Те дойдоха в нощта на „Срещата на върха в социалните медии“, конференция на затворени врати, която събра много десни социални медии. Събитието може би постави Фейсбук на преден план в съзнанието на Тръмп.

Предполага се, че предстоящите изслушвания в Конгреса на проекта „Либра“ във Фейсбук, насрочени за следващия вторник и сряда, 16 юли и 17 юли, също са подтикнали Тръмп да пише по този въпрос.

Очакваният резултат от тези туитове по отношение на политика или практика остава неясен.

/изт. cointelegraph.com/

2019-07-13 

 

 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути