Начало Полезно Биткойн получи първата си отлична оценка „А“
Обратно

Крипто валути

Биткойн получи първата си отлична оценка „А“

В актуализация от финансовата рейтингова агенция Weiss Ratings в понеделник, фирмата заяви, че е обновила Биткойн до A-, и й е препоръчала да се инвестира.

Weiss Ratings за първи път стана известена на криптосферата през януари 2018 г., когато стана първата традиционна рейтингова агенция, която присъжда рейтинги на Биткойн и другите криптовалути. В първия си набор от рейтинги, Етериум получи B, докато Биткойн получи само C +, което предизвика гневни реакции от общността.

През януари миналата година компанията заяви, че "рискът от инвестиране в Биткон е огромен", като добави, че "неговата технология е остаряла и че мрежата му е запушена." През 2018 г. цената на биткойн се срина с повече от 70%.

"Сега обаче нашият модел ни казва точно обратното", заяви Мартин Д. Вайс, основател на фирмата, при въпрос на своите клиенти.

„След като докосна дъното през декември, Биткойн се увеличи четири пъти за по-малко от 190 дни. Днес наградата, която предоставя на инвеститорите, надхвърля рисковете. Технологията му е модернизирана. Неговата мрежа е нормална. Това не беше събитие за една нощ - добави той.

Въпреки това, вместо да бърза да купува веднага, Weiss препоръчва да се изчака нормална корекция, преди да влезе.

Биткойн се търгува силно в понеделник с ръст от почти 6% през последните 24 часа (13:56 UTC).

В момента Биткойн е единствената криптовалута с рейтинг А от Weiss, като Етериум е следващата с рейтинг B +, докато XRP и Лайткойн получават B-рейтинг.

/изт. cryptonews.com/

2019-07-09

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути