Начало Полезно Със Libra, Фейсбук се превръща в независима нация
Обратно

Крипто валути

Със Libra, Фейсбук се превръща в независима нация

Фейсбук обяви план за пускане на нова криптовалута, наречена Libra, като добави още един слой към усилията си да доминира в глобалните комуникации и бизнеса.

Подкрепена от огромни финансови и технологични компании, включително Visa, Spotify, eBay, PayPal и Uber - плюс готова потребителска база от 2 милиарда души по света - Фейсбук е позициониран да оказва натиск върху страните и централните банки да си сътрудничат с преоткриването на глобалните финансовата система.

Технологичните компании се интересуват от глобална валута, която е позната за интернет. Това може да позволи на компании като Фейсбук и Туитър да въведат повече потребители в своите платформи и да събират пари от фирми, които искат да се присъединят към новата система. Те също така искат да изтласкат бизнеса от съществуващата индустрия за финансови услуги. Този сектор струва трилиони долари и е изключително печеливш и въпреки това се бори за въвеждането на собствена цифрова валута.

Техническите подробности за плановете на Фейсбук все още се уточняват, но изглежда, че компанията не се стреми да се конкурира с Биткойн или други криптовалути. Вместо това, Фейсбук се опитва да замени съществуващата глобална финансова система с изцяло нова настройка, като Либра е в центъра.

Компанията може да разчита на засиления обществен интерес към криптовалутите и финансовите технологии, както и на пазарната й сила, за да преодолее съмненията.

Определено има нужда от по-гладки, по-бързи и по-евтини начини за изпращане на пари по света и за предоставяне на достъп до финансови услуги на много хора, които нямат официални банкови сметки. Съществува реален потенциал за Libra, но вероятно ще има начини да се подобри още повече, като се разработи платежна система, която по-добре обслужва света като цяло.

/изт. cryptonews.com/

2019-06-23

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути