Начало Полезно Сатоши Накамото автор на две книги в Амазон
Обратно

Крипто валути

Сатоши Накамото автор на две книги в Амазон

Две различни книги, публикувани под името Сатоши Накамото, наскоро се появиха на Амазон.

Според Амазон, и двете книги - Wave and Ripple Design Book и The Official Bitcoin Coloring Book - са насрочени за пускане на 28 юни. Профилът на автора ясно показва, че той наистина твърди, че е същият Сатоши Накамото, който е създал биткойна (БТК):

"Сатоши Накамото е известният изобретател на биткойна."

Wave and Ripple Design Book, например, изглежда намеква и за японските корени на псевдонима на създателя на Биткой, така и за Ripple (XRP):

„Дизайнът на Юзан често е бил използван от японски майстори в началото на 1900-те години, за да украсяват стоките си с вълни (ripple). "

Втората книга, The Official Bitcoin Coloring Book, съдържа изтънчени шеги, като например, че тя е „отпечатана на брилянтена бяла хартия“. Страницата на продукта също показва редакционни рецензии на създателя на „Etheorum, Vitallike Buttering“, изпълнителния директор на „J.P. Morgain, Diamond James“, и инвеститора милиардер и председател на „Bored Buffet Warden“, всички нарочно с грешки на лица и организации, известни в пространството.

Както Cointelegraph неотдавна съобщи, много от тях твърдят, че са мистериозният Сатоши през последните 10 години, но техните твърдения винаги са били посрещнати със скептицизъм и нямат никакви съществени доказателства.

В края на май китайски гражданин, пребиваващ в Калифорния, поиска авторски права върху бялата книга на Биткойн, твърдейки, че е Сатоши Накамото. Това искане за авторски права дойде от Крейг Райт, който отдавна се е обявил за изобретател на биткойна, въпреки обществената реакция и собствените си периодични подхлъзвания, подкрепяйки този разказ.

/изт. cointelegraph.com/


2019-06-24 

 

 

 

 

 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути