Начало Полезно След ново партньорство Ripple инвестира 50 млн. в MoneyGram
Обратно

Крипто валути

След ново партньорство Ripple инвестира 50 млн. в MoneyGram

Основната мрежа за прехвърляне на пари MoneyGram е влязла в стратегическо партньорство с платежната компания Ripple, базирана на блокчейн, според съобщение за пресата.

Като част от двугодишното споразумение двете фирми ще станат партньори в трансграничните плащания и разплащанията с чуждестранна валута с цифрови активи. Като част от споразумението, MoneyGram ще може да изтегли до 50 милиона долара от Ripple в замяна на капитал.

MoneyGram ще използва продукта на Ripple за ликвидност, който позволява парите да бъдат изпращани в една валута и незабавно да бъдат теглени в дестинационната валута. При използването на XRP токена на Ripple за такива прехвърляния, xRapid може да уреди такива транзакции по-бързо, отколкото с фиатни валути или други големи цифрови активи.

Председателят и изпълнителен директор на MoneyGram Алекс Холмс каза: 

„Чрез продукта на Ripple xRapid ще имаме възможност незабавно да изплащаме средства от американски долари към валути 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, което има потенциала да революционизира нашите операции и драстично да рационализира глобалното ни управление на ликвидността."

Според уебсайта си, MoneyGram е втората най-голяма платежна фирма в света, която работи в над 200 страни. Голяма част от бизнеса на MoneyGram е на световния пазар на паричните преводи, чиято стойност се оценява на 600 милиарда долара.

По-рано този месец, Ripple стартира бразилски офис с цел разширяване в цяла Латинска Америка. Луис Антонио Сако, бивш главен изпълнителен директор на бразилското дъщерно дружество на доставчика на глобални гаранционни решения Гаранционната група, ще бъде водещ на новия офис.

/изт. cointelegraph.com/

2019-06-19

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути