Начало Полезно Биткойн надминава 1 милион ежедневни активни адреси
Обратно

Крипто валути

Биткойн надминава 1 милион ежедневни активни адреси

Биткойн е надскочил едно интересно събитие днес, което не сме виждали от 27 ноември 2017 г. Според CoinMetrics.io, сега има над един милион ежедневни активни адреси, число, което се определя като броя на уникалните „от“ или "До" адреси, използвани на ден.

Когато Биткойн за първи път прескочи 1 милион активни адреса (27 ноември 2017), 1 BTC беше $ 9,352, а средната такса беше $ 3,23.

Вчера 1 БТК беше $ 8,230, а средната такса беше $ 1,33.

Докато DAA не означава много на практика, това е важен показател, тъй като показва действителни, уникални трансфери, отделни от различните преки трансфери към и от по-големите борси. Фактът, че има над един милион уникални адреси, които се осъществяват на блокчейна, е, както се казва, добър за биткойн.

За да поставим този брой в перспектива, обаче, можем да посочим приблизително 14 милиона пътувания на Uber на ден или приблизително 798 877 продадени Айфони на ден, които Apple е продал през 2017 г. Макар че това са сравнения между ябълки и круши, интересно е да се отбележи, че Биткойн прави обем на сделките на някои от най-големите марки в света.

Биткойн скочи с 17.57% миналата седмица, анулирайки мечия изглед от предходната седмица под $ 8,000.

В резултат на това BTC може да нарасне до 10 000 долара през следващите няколко седмици. В краткосрочен план не може да се изключи отдръпване на цената.

/изт. coindesk.com/             

2019-06-17

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути