Начало Полезно LocalBitcoins премахва опцията  за търговия Cash-for-Crypto
Обратно

Крипто валути

LocalBitcoins премахва опцията  за търговия Cash-for-Crypto

Базираната в Хелзинки партньорска-обменна мрежа LocalBitcoins е премахнала опцията, която позволява на потребителите да купуват или продават криптовалути лично за пари.

В неделя от Reddit, потребител на LocalBitcoins посочи, че опцията вече не е достъпна на платформата, въпреки че някои коментари предполагат, че ограничението може да бъде ограничено до САЩ.

Премахването на опцията - която действа като сватовник за потребителите, за да правят сделките лично, ефективно пречи на потребителите на LocalBitcoin да продават и купуват биткойн за пари в брой. LocalBitcoins също отмени сделките с изчакване с пари в брой, твърдят други коментари.


Платформата все още не е направила официално съобщение за промяната в своя блог или Twitter.

В отговор на този ход, LocalEthereum обяви, че временно е премахнала търговската такса за размяна на пари в брой от 1 юни до 1 юли.

Движението на LocalBitcoins идва след като компанията обяви през февруари, че ще спази новата директива на Европейския съюз (ЕС) за борба с изпирането на пари.

Няколко други платформи за търговия с P2P криптовалута все още предлагат опция за пари в брой.

/изт. coindesk.com/

2019-06-03

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути