Начало Полезно Блокчейн сделки: Виртуална кола за 100K долара и дигитална рокля за 9.5K
Обратно

Крипто валути

Блокчейн сделки: Виртуална кола за 100K долара и дигитална рокля за 9.5K

Интернет със сигурност е чудесен търговски център, пълен с особени предмети, които се купуват. За щастие за нас, живеещи във възрастта на дигиталните активи, можем да направим някои интересни сделки с блокчейн. И докато повечето остават незабелязани, има няколко объркващи такива. Всички обаче оформят съвременната дигитална култура. Ето две любопитни случаи.

Първо е наддаването на блокчейн "09E282", който спечели търг, приключил на 27 май, с печеливша оферта със значителна сума - над 113,000 долара на wETH (wrapped ETH) - за виртуална състезателна кола от Формула 1. Общо 15 участници в търга са пуснали 40 оферти за крипто колекцията.

Това е незаменим токен (NFT), който представлява състезателна кола за новата състезателна игра, наречена F1 Delta Time, базирана на блокчейн игра, която използва стандартите ERC-721 и ERC-20 и работи на блокчейна Етериум. Играта е направена от Animoca Brands, разработчик и издател на игри и други приложения за смартфони и таблетни устройства. Тази „първа официална незаменима колекция„ Формула 1 “е част от новата им линия от крипто колекционери.

Някои се чудят дали това може да е маркетингов трик. GTPlanet, онлайн общност, посветена на сериите Gran Turismo, например, коментира в вчерашната статия: "Защо някой би харчил толкова пари за виртуална кола в неиздадена състезателна игра, за която малко хора знаят нещо? Крипто-валутните игри като F1 Delta Time са интересни и вълнуващи нови начини за използване на блокчейн, тази инвестиция е толкова странна, че изглежда почти подозрителна. ”От друга страна, просто може да е бил фен, който го е купил.

Вторият ни любопитен случай е 9,500 долара за луксозни цифрови облекла, продадени по време на търга на Ethereal Summit в Ню Йорк. "Първата световна цифрова рокля", наречена "Iridescence", бе продадена на блокчейн от холандски стартъп The Fabricant, създаден в сътрудничество с Dapper Labs, и художникът Johanna Jaskowska. Dapper Labs е екипът на CryptoKitties. Всъщност, ако решите да закупите едно от тези съвременни чудеса, създателите ще го приспособят точно за вас, според снимката, която предлагате. Това е единствен по рода си, персонализиран блокчейн актив, характеристиката, която придава стойност на роклята като криптовалута. Предимството на облеклото щадящо околната среда и отнема точно нулево пространство във вашия гардероб.

Мнозина се чудят дали биха могли да видят роклята в реалния живот. Тъй като тя е базирана на 2D модели, които се използват за дрехи в реалния живот, можете да я пресъздадете и да я носите по конвенционален начин, макар че ще загуби своята дигитална привлекателност и чар. Ще трябва да опитате за да го разберете.

/изт. cryptonews.com/

 

2019-05-30 

 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути