Начало Полезно Firefox Browser добавя опция за автоматично блокиране на скриптовете за копаене на крипто
Обратно

Крипто валути

Firefox Browser добавя опция за автоматично блокиране на скриптовете за копаене на крипто

Mozilla пусна актуализация за своя браузър Firefox, която включва опция за блокиране на скриптове за извличане на криптовалута на уебсайтове.

Възможността се предлага заедно с контрола на бисквитките и тракерите в раздела „Поверителност и сигурност“ на браузъра, където потребителите вече могат да изберат да поставят отметка в квадратче, което предотвратява допускането на „cryptominers“, съобщи Mozilla на своя блог във вторник.

Крипто-минните скриптове на уебсайтове се изпълняват в браузъра, обикновено без знанието или съгласието на потребителите, като се използва силата на компютърния процесор за криптовалута за лична печалба на хакерите.

"Тези скриптове забавят компютъра ви, източват батерията и увеличават сметката ви за електричество", казват от Mozilla.

Възможността да се блокират скриптовете за добив са достъпни в бета версия от началото на пускането на функцията през април, а Mozilla партнира с фирмата за кибесигурност Disconnect за услугата.

Mozilla разкри плановете си да предложи функцията миналия август, заявявайки, че целта му е да попречи на скриптовете на трети страни да пречат на потребителския опит. Уеб браузърът Opera предлага и защита на миньорите в своя смартфон, докато Google Chrome забрани миньорите от неговите опции.

Незаконен криптодобив, бързо набира популярност при престъпниците. Кодът, който изпълнява задачата за минно дело, може да се разпространява от зловреден софтуер и да се поставя директно в компютърните системи, или може да се постави на уебсайтове от хакери, за да минава през компютрите на жертвите чрез браузъри.

Доклад от Skybox Security миналата година установи, че сега методът представлява 32% от всички кибератаки, докато рансъмуерът представлява само 8%.

 

/изт. coinbase.com/

2019-05-26 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути