Начало Полезно Швейцарските часовници Франк Мюлер стартират „функционален“ Биткойн часовник
Обратно

Крипто валути

Швейцарските часовници Франк Мюлер стартират „функционален“ Биткойн часовник

Швейцарските луксозни часовници Франк Мюлер създават модел с ограничен брой , наречен "Encrypto", който наричат "първия в света функционален часовник за Биткойн."

Естетично, циферблата на часовника - стартиран в партньорство с платформата за търговия за криптовалути Regal Assets - е спортно лого на Биткойн и QR код на адреса на блокчейн за генезис.

Лицевата част включва и лазерно гравиран QR код за адрес на публичен портфейл, който може да се използва за депозиране на биткойн и проверка на неговия баланс. Включеното запечатано USB устройство съхранява частния ключ, съобщиха от Regal Assets.

Портфейлът за „дълбоко студено съхранение“ използва „офлайн генерирани, недетерминистични TRNG (генерирани истински случайни числа), които не могат да бъдат хакнати“, се казва в съобщението.
                                                                                               
Encrypto понастоящем е наличен онлайн и в магазина на Dubai Mall на Франк Мюлер, с приети опции за плащане като кредитна карта и банков превод, както и биткойн.

Ще бъдат продадени максимум  по 500 от версиите за мъжете и жените, като цената е между 10 000 и 60 000 долара, според информация от уебсайта на производителя. Някои модели включват благородни метали и диаманти в циферблата и рамката.

Франк Мюлер също проучва модели с етер (ETH) и други от „петте най-големи криптовалути”, включително XRP в бъдеще.

По-рано тази година луксозният швейцарски часовник A. Favre & Fils също обяви, че разработва ръчно изработен механичен часовник с вграден крипто-портфейл. Часовникът ще струва от $ 102,000 до $ 153,000, в зависимост от модела и неговите характеристики и материали.

/изт. coindesk.com/

2019-05-24

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути