Начало Полезно Фейсбук койн може да бъде катализатор за криптото
Обратно

Крипто валути

Фейсбук койн може да бъде катализатор за криптото

Със милиарди потребители, социалният медиен гигант Фейсбук на теория би могъл да приближи цифровите активи до голям брой потенциални потребители и дори може да действа като „драматичен катализатор“, според Спенсър Богарт, партньор в компанията за рисков капитал Blockchain Capital.

В интервю за Блумбърг Богарт каза, че Фейсбук, който има 2,38 милиарда потребители, е важно от глобална гледна точка. Богарт смята, че тези хора, както и криптовалута, могат да се възползват от познаването на платформата и могат да кажат: „Фейсбук направи много лесно да приема този цифров актив“.

Веднъж щом се сблъскат с този въпрос, те преминават към притежаването на крипто-валути, като например Биткойн или Етериум, както Богарт предлага, като казва, че „някакъв процент от базата вероятно ще го направи.” Дори и малък процент от хората да се интересуват и започнат да притежават дигитални монети, “ще видим удвояване или утрояване в потребителската база на крипто” само за няколко години.

Фейсбук токена може да бъде обявен още в следващото тримесечие, съобщава Блумбърг в отделен доклад днес, цитирайки хора, запознати с групата. Първата страна, която ще тества новата валута е Индия, се казва в доклада, добавяйки, че продуктът може в крайна сметка да позволи на потребителите да прехвърлят пари за парични преводи чрез приложението за обмяна на съобщения WhatsApp чрез stablecoin. Освен това около 20% от блокчейн единица във Фейсбук (общо 50 души) са работили в платежния гигант PayPal, се казва в доклада. Звеното се ръководи от Дейвид Маркъс, бивш президент на PayPal.

Новините вече разкриват, че компанията е разговаряла с някои криптоборси за продажбата на монетата си и може би са говорили с Visa и Mastercard, както и с компанията за обработка на плащания First Data, в подготовка за тяхното представяне.

Междувременно, друг важен аспект, който трябва да се има предвид е, че проучванията показват, че повече американци обмислят да притежават крипто, но също така, че криптовалутите са най-популярни сред милениалите или 18-34 години, за да бъдат по-точни, докато по-старите поколения са по-малко запознати с цифровите символи. Фейсбук от друга страна, е доста популярен сред всички възрастови групи (макар че това е повече от хората на възраст между 25 и 34 години), а цифровият токен на Фейсбук може да привлече повече хора в по-старите възрастови категории.

/изт. cryptonews.com/

2019-05-12 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути