Начало Полезно Хей банки, можете ли да направите това? Крипто трансфер срещу 4 долара!
Обратно

Крипто валути

Хей банки, можете ли да направите това? Крипто трансфер срещу 4 долара!

Има нова информация, която заинтригува криптосферата, както се твърди, че „китовете“ на Биткойн (BTC), наречени "Loaded", са преместили 40,000 BTC, което означава 211,9 милиона долара, крипто-богатство в една транзакция. Интересното е обаче, че Биткойн блокчейн начислява този трансфер само с 0.00074227 БТК или 3.93 USD за транзакцията.

Тази транзакция още веднъж доказа на крипто общността, че всеки потребител може да прехвърля всяка сума, дори цялото състояние, директно, евтино и без предварително одобрение.

Един от първите, които бяха писали за това, беше анализаторът на крипто данните, Антоан Льо Калвес, но коментарите посочиха, че никой не може да бъде сигурен, че всъщност е Loaded, който е преместил тези пари, тъй като една от малкото известни неща за този анонимен човек е, че той или тя са държали това количество монети няколко сделки преди това. Но Калвес отговори, че само няколко души могат да държат точно тази сума за толкова много години.

Напомняме, че „кит“ е юридическо лице, което притежава голям процент търгуван обем на монети или общо предлагане, а Loaded е един от най-известните „китове“ и е известен като един от инвеститорите на ранен етап. Те също са добре познати в общността за своите публикации във форума BitcoinTalk.

Има доста интересни неща, известни за Loaded. Очевидно те се държат за това състояние от години, но само от време на време го преместват. Освен това, техният адрес на Биткойн започва с “bc1”. Това означава, че използва технологията Seggeit Witness (SegWit), която всъщност се простира от “ограничението на размера на блока” от 1MB до 4MB, което позволява на миньорите да поставят повече транзакции в един блок. Това води до потвърждаване на повече транзакции едновременно, а оттам и по-малки такси за потребителите на SegWit. Въпреки това, някои потребители на Биткойн все още плащат надценки.

Това не е първият път, когато огромни количества цифрова валута са били преместени в неизвестни портфейли или от един криптообмен на друг. Само през април, наблюдателите на крипто „кита“ са забелязали няколко големи транзакции на Биткойн. Общо в този момент са преместени 20 378 BTC на стойност 102,5 милиона щатски долара, въпреки че по това време Биткойн, Етериум и XRP спаднаха.

/изт. cryptonews.com/

2019-05-04

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути