Начало Полезно 11% от американците притежават биткойни, хората са по-информирани от 2017 г. насам
Обратно

Крипто валути

11% от американците притежават биткойни, хората са по-информирани от 2017 г. насам

11% от американското население притежава основната криптовалута биткойн (BTC), според ново проучване, публикувано от Спенсър Богарт от фирмата за рисков капитал Blockchain Capital на 30 април.

Партньорът на Blockchain Capital днес публикува резултатите от ново проучване, проведено от Harris Poll, за да предостави аналитични данни за демографските тенденции на Bitcoin.

Проведено между 23 април 2019 г. и 25 април 2019 г., проучването включва отговори на 2052 възрастни американци и представлява разширена версия на предишното демографско проучване, публикувано от фирмата през октомври 2017 г.

Според резултатите от проучването, американското население е получило повече знания за биткойна по отношение на шест ключови аспекта: осведоменост, познаване, възприемане, убеждение, склонност към покупка и собственост. С това показателите рязко са се увеличили в много аспекти от октомври 2017 г. въпреки мечия пазар от 2018 г. и бичия пазар от 2017 г., пише проучването.

Резултатите показват, че биткоинът е „демографска мега-тенденция“, водена от по-младото поколение на възраст между 18 и 34 години. Според проучването осведомеността се е превърнала в единствения аспект, при който по-възрастните демографски групи съответстват на тези от по-младите възрастови групи. По-голямата част от американските граждани са чували за биткойн, независимо от възрастта. Делът на хората, които са чували за биткойн, се е увеличил от 77% през октомври 2017 г. до 89% през април 2019 г.

Що се отнася до аспекта на собствеността, 20% от американските граждани на възраст 18–34 години твърдят, че инвестират в биткоини, докато тези на възраст между 35 и 44 години са 11%. Възрастовите граници между 45-54 и 55-64 години показват еднакво притежание в размер на 5%, като 2% от американските пенсионери над 65 години твърдят, че притежават най-голямата криптовалута.

По-рано през април друго проучване установи, че приблизително 3% от американските пенсионери притежават биткоин.


/изт.cointelegraph.com/

2019-04-30

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути