Начало Полезно Bitfinex ще покрива загубите от 850 млн. долара със средства от Tether
Обратно

Крипто валути

Bitfinex ще покрива загубите от 850 млн. долара със средства от Tether

Според офисът на главния прокурор на Ню Йорк, крипто борсата Bitfinex загуби 850 млн. долара и впоследствие използва средства от програмата Tether, за да покрие тайно недостига, според съобщебние от 25 април.

Главният прокурор Летиша Джеймс разкри, че нейният офис е получил съдебно заявление, в което се твърди, че iFinex Inc. – операторът на Bitfinex – Tether Limited и свързаните с тях лица са в нарушение на закона във връзка с дейности, които може да са измамили крипто инвеститори.

Според заявките, Bitfinex никога не е разкривал загубите на инвеститорите, а ръководителите на борсата и Tether са участвали в серия от конфликтни корпоративни транзакци, където Bitfinex има достъп до 900 млн. от паричните резерви на Tether. Смята се, че Bitfinex e взел не по-малко от 700 млн. долара, за да покрие загубите и неспособността да се справи с оттеглянето на клиенти.

Съдът е наредил на операторите на компаниите незабавно да прекратят разпиляването на американски долари и да предоставят информация и документи свързани с разследването. Решението също така забранява на компаниите да унищожават потенциално свързани документи.

В Туитър крипто предприемачът Алистър Милн отбеляза, че Bitfinex ще запати предполагаем справедлив лихвен процент за това, което всъщност е заем. Освен това 60 млн. акции от акциите на Bitfinex бяха изтъргувани за обезпечение.

Освен това, главният прокурор е разпоредил на Bitfinex и Tether да продължат търговията, за да не вредят на клиентите си.

/изт. cointelegraph.com/

2019-04-26

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути