Начало Полезно МВФ и Световната банка пускат криптовалута за изследване
Обратно

Крипто валути

МВФ и Световната банка пускат криптовалута за изследване

Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка стартираха съвместно частна блокчейн верига и така наречената quasi-cryptocurrency, съобщават от Financial Times (FT) на 12 април.

Според вестника активът, наречен ,,Learning Coin”, ще бъде достъпен само в рамките на МВФ и Световната банка. Монетата няма парична стойност и следователно не е истинска криптовалута, подчертават от FT.

Както FT научи, „Learning Coin” бе пуснат с цел по-добро разбиране на технологиите, които са в основата на крипто-активите. Неговото приложение ще служи като център, където се съхраняват блогове, изследвания, видеоклипове и презентации.

По време на теста, служителите на Световната банка и МВФ ще печелят койни за постигане на определени образователни цели. Институциите ще им позволят да осребрят придобитите активи за някои награди, което ще им позволи да научат как койните могат да бъдат използвани в реалния живот.

Според МВФ, банките и регулаторите по света трябва да се изравнят с крипто-технологиите, които се развиват изключително бързо. FT цитира МВФ, където казват:

„Разработването на крипто-активи и разпределени технологии се развива бързо, както и количеството информация (както неутрална, така и обвързана), която я заобикаля. Това принуждава централните банки, регулаторните органи и финансовите институции да признаят нарастващата пропаст в знанията между законодателите, политиците, икономистите и технологиите.“

Освен това след теста на Световната банка и МВФ, според съобщенията, биха могли да използват блокчейн за стартиране на интелигентни договори, борба с прането на пари и повишаване на общото ниво на прозрачност.

/изт. cointelegraph.com/

2019-04-14

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути