Начало Полезно Харвард минава на крипто
Обратно

Крипто валути

Харвард минава на крипто

Криптосферата получи още едно признание – фондът на световно признатия университет Харвард е инвестирал директно в децентрализираната мрежа Blockstack’s за продажба на токени, според Американската комисия по сигурност и ценни книжа (SEC).

Фондът на университета, Harvard Management Company (HMC), е най-големия академичен фонд в света, на стойност 39,2 млрд. долара през 2018г.

Новината стана публична, след като Blocksack обяви намерението си да проведе друга монетна продажба, за да набере 50 млн. долара, което, ако бъде одобрено, ще бъде първият такъв случай в историята на зараждащата се индустрия.

Blockstack се стреми да набира средства по рамката на SEC Regulation A+, където средствата ще бъдат използвани за ускоряване на развитието на децентрализираната компютърна мрежа и екосистемата на Blockstack приложенията, обявиха от компанията.

Това не е първото усилие на компанията за набиране на средства: през ноември 2017 г. те са събрали общо 26,3 млн. щатски долара чрез продажбата на техните т.нар. Stacks Tokens (STX), последвани от още един кръг през декември 2017 г. който е получил 21,2 млн. долара.

Фондовете подлежат на връщане ако Blockstack не успее да изпълни определени етапи, за да бъде проследен от консултативен съвет.

Консултативния съвет, наречен LP Advisory Committee, се състои от седем члена, три от които са представители на филиали на Харвард, съответно manafement Company, Lux Capital и Foundation Capital. Тези три са закупили общо 95 833 333 стака от койни – около 11,5 млн. долара. Сумата закупена от всечки отделен член, остава неясна.

/изт. cryptonews.com/

2019-04-14 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути