Начало Полезно PewDiePie започва да предава на живо в нова блокчейн платформа
Обратно

Крипто валути

PewDiePie започва да предава на живо в нова блокчейн платформа

Най-популярният YouTuber в света, се присъедини към блокчейн платформата за онлайн стрийминг DLive.

29-годишният швед с истинско име Феликс Келлберг, подписа договор за екслклузивно предаване на живо с платформата, съобщиха от DLive във вторник. Неговият канал в YouTube има 93,7 млн. абонати, като последното му видео е достигнало 4 млн. гледания за по-малко от 24 часа.

Започвайки на 14 април, PewDiePie ще излъчва ежеседмично на DLive, децентрализирано приложение на базата на блокчейна Lino, според съобщението. На официалния си DLive канал, PewDiePie също каза, че ще подкрепи създателите на съдържание в платформата, като дари 50 000 долара на 100 създателя.

Според онлайн източници, звездата на YouTube е деветия по големина в платформата, като печели 15,5 млн. през 2018 г.

DLive възнаграждава както създателите на съдържание, така и зрителите, използвайки собствения си токен, „Lino points”. Докато някои платформи заемат до 50% от приходите на създателите, намалявайки жизнеността на общността, DLive не взема никакъв процент приходи и не начислява такси на потребителите, споделиха от платформата.

„DLIve е място, където вместо да се конкурират помежду си, творците се подкрепят един друг. Без рязане в платформата, ние насърчаваме всички да създават най-висококачествено съдържание за зрителите.“, коментира съознователя на Lino Network, Уилсън Уей.

/изт. coindesk.com/

2019-04-10

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути